Største lønstigning i syv år

Det var et godt år for lønmodtagere i Tyskland – hvad det angår penge. I tredje kvartal steg lønninger i gennemsnit med 3,6 %. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk!

Aldi Nord oplever for første gang tab i Tyskland

Aldi Nord oplever tab i Tyskland: Ifølge informationer fra “manager magasinet” for indlandsmarkedet står der i regnskabet for 2018 et underskud på et tocifret millionbeløb på bundlinjen. Kun takket være en udenlandsk datterselskabs omsætning, kan Aldi Nord i 2018 skrive et sort nul på bundlinjen.

I det løbende år var der planlagt en vækst i omsætningen på 3,5-4 % på det vigtige tyske marked. Dog blev dette plus i omsætningen under en procent. Som reaktion på dette vil den nye Aldi-Nord-chef Torsten Hufnagel bygge hele virksomheden om og investere intensivt. 5,2 milliarder euro til modernisering af butikkerne såvel som nybygning af butikker og udvidelse i udlandet har Albrecht-familien allerede godkendt i 2017.

Læs mere

Største lønstigning i syv år

Bruttolønningerne for lønmodtagere i Tyskland er i tredje kvartal steget mere, end de har gjort de sidste syv år. Det statiske Bundesamt i Tyskland har i gennemsnit målt en stigning i indkomst på 3,6 % sammenlignet med samme tidspunkt året inden. Sidst lønnen steg så kraftigt var i starten af sommeren i 2011.

Særligt i det østlige Tyskland var der en kraftig stigning: Med gennemsnitligt 3,8 % mere løn på kontoen lå de nye delstater over landsgennemsnittet. I vest var den gennemsnitlige stigning i lønningerne mellem juli og september 3,5 %.

Læs mere

Tyskland mindsker sin gæld

Den tyske stat har formindsket landets gæld endnu engang. Land, delstater, kommuner og socialforsikringerne inklusive står i slutningen af september med 1929,8 milliarder euro i gæld. Det var 2,3 % eller 45 milliarder euro mindre end for et år siden, meddelte det statiske bundesamt i torsdags. Staten profiterer dermed af den gode konjunktur med stigende beskæftigelse, hvorigennem skatte- og afgiftsindkomst stiger. Dertil letter den lave rente på omkostningerne.

Den tyske nationalbank regner med, at statsgælden i slutningen af dette år for første gang siden 2002 kan falde til 60 % af Tysklands bruttonationalprodukt, som er fastlagt som øvre grænse i EU-stabilitetspakten.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: