Største lønstigning i syv år

Det var et godt år for lønmodtagere i Tyskland – hvad det angår penge. I tredje kvartal steg lønninger i gennemsnit med 3,6 %. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk!

Aldi Nord oplever for første gang tab i Tyskland

Aldi Nord oplever tab i Tyskland: Ifølge informationer fra “manager magasinet” for indlandsmarkedet står der i regnskabet for 2018 et underskud på et tocifret millionbeløb på bundlinjen. Kun takket være en udenlandsk datterselskabs omsætning, kan Aldi Nord i 2018 skrive et sort nul på bundlinjen.

I det løbende år var der planlagt en vækst i omsætningen på 3,5-4 % på det vigtige tyske marked. Dog blev dette plus i omsætningen under en procent. Som reaktion på dette vil den nye Aldi-Nord-chef Torsten Hufnagel bygge hele virksomheden om og investere intensivt. 5,2 milliarder euro til modernisering af butikkerne såvel som nybygning af butikker og udvidelse i udlandet har Albrecht-familien allerede godkendt i 2017.

Læs mere

Største lønstigning i syv år

Bruttolønningerne for lønmodtagere i Tyskland er i tredje kvartal steget mere, end de har gjort de sidste syv år. Det statiske Bundesamt i Tyskland har i gennemsnit målt en stigning i indkomst på 3,6 % sammenlignet med samme tidspunkt året inden. Sidst lønnen steg så kraftigt var i starten af sommeren i 2011.

Særligt i det østlige Tyskland var der en kraftig stigning: Med gennemsnitligt 3,8 % mere løn på kontoen lå de nye delstater over landsgennemsnittet. I vest var den gennemsnitlige stigning i lønningerne mellem juli og september 3,5 %.

Læs mere

Tyskland mindsker sin gæld

Den tyske stat har formindsket landets gæld endnu engang. Land, delstater, kommuner og socialforsikringerne inklusive står i slutningen af september med 1929,8 milliarder euro i gæld. Det var 2,3 % eller 45 milliarder euro mindre end for et år siden, meddelte det statiske bundesamt i torsdags. Staten profiterer dermed af den gode konjunktur med stigende beskæftigelse, hvorigennem skatte- og afgiftsindkomst stiger. Dertil letter den lave rente på omkostningerne.

Den tyske nationalbank regner med, at statsgælden i slutningen af dette år for første gang siden 2002 kan falde til 60 % af Tysklands bruttonationalprodukt, som er fastlagt som øvre grænse i EU-stabilitetspakten.

Læs mere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: