Færre og færre tyske firmaer går konkurs

Antallet af virksomhedskonkurser er blevet halveret siden 2003. Forskere varsler dog om, at trenden snart kan være ovre. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk.

Yderligere 19.000 dieselkunder klager over Volkswagen

I skandalen om manipulerede dieselbiler er Volkswagen blevet ramt af endnu en bølge af klager. Retshjælpsfirmaet MyRight repræsenterer mere end 18.700 ejere af manipulerede biler i retten mod koncernen. I dag onsdag bliver klagerne mod VW præsenteret for landsretten i Braunschweig, berettede SPIEGEL.

Allerede i slutningen af 2017 havde omkring 15.000 bilejere krævet tilbagebetaling af købsprisen på deres manipulerede VW-dieselbil igennem MyRight. Sammen med de nylige klager drejer det sig nu om cirka 1 milliard euro for Wolfsburger-virksomheden.

Læs mere

Færre og færre tyske firmaer går konkurs

Antallet af virksomheder, der går konkurs i Tyskland synker stadig takket være gode økonomiske forhold og i det løbende år har det nået sit laveste siden 1994. Ifølge en vurdering af Creditreform vil 19.900 virksomheder gå konkurs indtil slutningen af året indtil slutningen af året. Det ville være 1,2 % færre end forrige år, som allerede var godt med 20.140 tilfælde, beretter angivelser fra kreditbureauet.

Siden højdepunktet i 2003 med 39.470 konkurser er antallet dermed halveret. Antallet for det løbende år har Creditreform vurderet på basis af de forhenværende tilfælde for november.

Eksperterne er dog skeptiske overfor, at den positive udvikling vil fortsætte i det kommende år.

Læs mere

Tyskland falder længere ned i klimabeskyttelsesindekset

I en international klimabeskyttelsessammenligning er Tyskland røget endnu længere ned af ranglisten. Dette resultat er miljøorganisationerne Germanwatch og New-Climate Institute kommet frem til i deres årlige klimabeskyttelsesindeks, som de har offentligtgjort under klimakonferencen i polske Katowice.

Tyskland ligger på 27. pladsen på ranglisten, som omfatter i alt 60 stater – det er fem pladser længere nede end forrige år, som er længere nede end lande som Slovakiet, Rumænien og Indien.

For Tyskland er det den andendårligste placering i indeksets 14-årige historie, først og fremmest på grund af den konstant høje CO2-udledning og den langsomme udbygning af vedvarende energikilder.

Læs mere

About danrevisionblog (148 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: