Færre og færre tyske firmaer går konkurs

Antallet af virksomhedskonkurser er blevet halveret siden 2003. Forskere varsler dog om, at trenden snart kan være ovre. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk.

Yderligere 19.000 dieselkunder klager over Volkswagen

I skandalen om manipulerede dieselbiler er Volkswagen blevet ramt af endnu en bølge af klager. Retshjælpsfirmaet MyRight repræsenterer mere end 18.700 ejere af manipulerede biler i retten mod koncernen. I dag onsdag bliver klagerne mod VW præsenteret for landsretten i Braunschweig, berettede SPIEGEL.

Allerede i slutningen af 2017 havde omkring 15.000 bilejere krævet tilbagebetaling af købsprisen på deres manipulerede VW-dieselbil igennem MyRight. Sammen med de nylige klager drejer det sig nu om cirka 1 milliard euro for Wolfsburger-virksomheden.

Læs mere

Færre og færre tyske firmaer går konkurs

Antallet af virksomheder, der går konkurs i Tyskland synker stadig takket være gode økonomiske forhold og i det løbende år har det nået sit laveste siden 1994. Ifølge en vurdering af Creditreform vil 19.900 virksomheder gå konkurs indtil slutningen af året indtil slutningen af året. Det ville være 1,2 % færre end forrige år, som allerede var godt med 20.140 tilfælde, beretter angivelser fra kreditbureauet.

Siden højdepunktet i 2003 med 39.470 konkurser er antallet dermed halveret. Antallet for det løbende år har Creditreform vurderet på basis af de forhenværende tilfælde for november.

Eksperterne er dog skeptiske overfor, at den positive udvikling vil fortsætte i det kommende år.

Læs mere

Tyskland falder længere ned i klimabeskyttelsesindekset

I en international klimabeskyttelsessammenligning er Tyskland røget endnu længere ned af ranglisten. Dette resultat er miljøorganisationerne Germanwatch og New-Climate Institute kommet frem til i deres årlige klimabeskyttelsesindeks, som de har offentligtgjort under klimakonferencen i polske Katowice.

Tyskland ligger på 27. pladsen på ranglisten, som omfatter i alt 60 stater – det er fem pladser længere nede end forrige år, som er længere nede end lande som Slovakiet, Rumænien og Indien.

For Tyskland er det den andendårligste placering i indeksets 14-årige historie, først og fremmest på grund af den konstant høje CO2-udledning og den langsomme udbygning af vedvarende energikilder.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: