Tyske bilchefer i USA: Optimistiske efter møde med Trump

Cheferne for Volkswagen og Dailmer har efter et møde med USA’s præsident Donald Trump selvsikkert indikeret, at tolden på biler, Trump har truet med, kan undgås. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk.

VW melder om enden på forbrændingsmotoren

Volkswagenkoncernen har præsenteret konkrete målsætninger for udfasningen af forbrændingsteknologien. “I år 2026 produceres de sidste maskiner, som ikke er CO2-neutrale eller som ikke kan generere andre CO2-neutrale køretøjer”, sagde VW-chefstrateg Michael Jost til bilmagasinet Auto-Gipfel i Wolfsburg. “Faktisk arbejder vores kollegaer på den sidste rene forbrændingsmotor”, tilføjede Jost.

Målene for Parisaftalen bliver kun nået, hvis der ikke kører flere biler med forbrændingsmotorer på vejene i år 2050, sagde Jost til bilmagasinet. VW regner derfor med at sælge den sidste benzin- eller diesel bil i 2040. “Så bliver det første stopskilt sat.”

Læs mere

Tyske bilchefer i USA: Optimistiske efter møde med Trump

Efter et møde med USA’s præsident Donald Trump har cheferne fra Volkswagen og Daimler, Herbert Diess og Dieter Zetsche, selvsikkert indikeret, at Trumps lovede told på biler kan undgås. Diess sagde til journalister, at han tror, at man ved mødet er nået en skridt længere i at kunne undgå told på biler. Zetsche sagde, at Trump klargjorde sit standpunkt, men at han også var åben overfor spørgsmål og forslag.

Dertil meddeler Diess om flere konkrete investeringsprojekter for VW. Muligvis bliver den tyske Koncern Ford-Produktionscenter benyttet til færdiggørelse af biler, sagde han. Forhandlingerne om opbygningen af en global bil-alliance er rimelig fremskredne. Alliancen ville også kunne styrke den amerikanske bilindustri, ifølge Diess. Der er planer om at bygge en fælles Pickup-model i USA.

Trump, som synes, at USA bliver behandlet unfair af handelspartnere, har i flere måneder truet med en særlig told på biler. Dette ville være en stor belastning for tyske bilfabrikanter.

Læs mere

Mistanke om hvidvask: Efterforskere gennemsøger stadig Deutsche Bank

Anklagermyndigheden i Frankfurt forsætter deres razziaer hos Deutsche Bank på grund af mistanken om hvidvask af penge. For at gennemsøge mere materiale, bliver bygningerne i  og omkring Frankfurt am Main stadig undersøgt, sagde en talskvinde for anklageren.

Allerede torsdag havde næsten 170 embedsmænd fra anklagermyndigheden, det tyske forbundskriminalitetsembede, tysk skats efterretningstjeneste og det tyske politi gennemsøgt bygningerne. Mistanken: at medarbejdere fra koncernen har hjulpet kunderne med at etablere såkaldte offshoreselskaber i skatteparadis og at hvidvaske penge fra kriminalitet.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: