Tysk ejendomsskatsreform: Kommuner kræver hurtig enighed

Beregningerne for ejendomsskatten skal reformeres. Finansminister Olaf Scholz vil i fremtiden vurdere ejendomme, lejligheder og huse enkeltvis. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk.

Uenighed om behandlingsomkostninger: sygehuse regner med hundredetusinde klager

Socialretten i Nordrhein-Westfalen bliver ramt af en landsdækkende bølge af klager fra sygeforsikringer mod lægehuse. En talsmand for NRW-landsretten forventer antallet af søgsmål til at være “mange titusinde” alene i Nordrhein-Westfalen. Det handler om muligvis forkert udregnede behandlingsomkostninger.

Baggrunden for dette er, at Bundestag i begyndelsen af november havde besluttet, at forkorte behandlingsfristen for klager fra fire til to år. Derfor indberettede sygeforsikringerne tusindvis af klager til socialretten over kort tid. Det tyske sygehusforbund (DKG) regner med mere end 200.000 klager på landsplan og tilbagekaldelse for mere end en halv milliard euro.

Læs mere

Ejendomsskatsreform: Kommuner kræver hurtig enighed

Det tyske by- og kommunalforbund opfordrer den tyske stat og delstaterne til at blive enige om en ejendomsskatsreform snarrest muligt. En “hurtig og enstemmig løsning” er nødvendig, sagde den administrerende direktør for “Passauer Neuen Presse” Gerd Landsberg. “Det er også en vital byggesten for byerne og kommunernes planlægningssikkerhed, som får disse indtægter og som skal planlægge fremtiden derefter.”

Tysklands finansminister Olaf Scholz’ plan om fremover at beregne ejendomskatten individuelt for hver bolig, finder Landsberg en “mulig løsning”. En simpel, forståelig tilgang er vigtig, som kan implementeres “helst uden for meget bureaukrati”. Scholz foreslår en model, hvor skatten afhænger af ejendommens værdi: Vurderingsgrundlaget for ejendomskatten skal i fremtiden beregnes ud fra nettohusleje, antal kvadratmeter, byggeår, grundens størrelse og grundens værdi.

Den tyske forfatningsdomstol klassificerede den nuværende vurdering af ejendomskatten som forfatningsstridig, og politikerne har indtil slutningen af 2019 til at udarbejde en reform.

Læs mere

Færre tyskere donerer penge – men summerne bliver større

Ifølge en ny undersøgelse bliver der færre og færre mennesker i Tyskland, der donerer penge til velgørenhed. Til gengæld er dem, der donerer penge mere generøse. Dette fremgår af en undersøgelse af den tyske donationsrate, som blev præsenteret tirsdag i Berlin.

Ifølge undersøgelsen gav omkring 16,5 millioner privatpersoner i alt omkring 3,3 millarder euro til velgørenhedsorganisationer og kirker fra starten af året indtil slutningen af september. Dermed er der cirka en halv million færre personer, der har doneret penge sammenlignet med samme tidsrum sidst år, men på bundlinjen viser det sig, at den samlede sum er steget med 6 %.

Alt i alt regner man med et “rigtig godt” resultat på 5,4 til 5,5 millarder euro inden slutningen af 2018. Dette ville være flere penge, end hvad der er blevet doneret de to sidste år. Størrelsen på en gennemsnitlig donation lå på 35 euro, lyder det.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: