Nye tyske emballageregler kræver registrering inden 1. januar 2019

OBS! Fra den 1. januar 2019 bliver den tyske emballageforordning afløst af emballageloven ”VerpackG”. Den nye emballagelov gælder for producenter, importører, handelsfirmaer, onlineforhandlere mv., der sælger i Tyskland. Loven gælder kun for eksport til Tyskland, og den har nogle bestemmelser og forpligtelser, der kræver, at man som forhandler i Tyskland registrerer sig i emballageregistret LUCID.

Alle nuværende og fremtidige producenter og importører i Tyskland skal, inden emballager/- produkter markedsføres, registrere sig, og registreringen skal foretages fra det første leverede produkt.

Det er meget vigtigt at registrere sig rigtigt. Hvis registreringen ikke er klar 1. januar 2019, kan det føre til et salgsforbud og betyde bøder op til 200.000 euro.

Virksomhederne kan læse mere på „Zentrale Stelel Verpackungsregister“. Siden er på tysk, selv om der også findes lidt tekst på engelsk. Dansk-Tysk Handelskammer er kontaktpunkt i Danmark, og her kan Emballage og Miljø medarbejdere hjælpe med at sikre en korrekt registrering for medlemmer af handelskammeret.

Hvis du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: