I det nye år bliver strøm dyrere i Tyskland

I lang tid stod strømpriserne stille, men nu bliver det dyrere for mange husstande. Ved årsskiftet vil mange strømselskaber hæve priserne betydeligt.

Konjunktur: Den tyske økonomi skrumper for første gang siden 2015

Det tyske bruttonationalprodukt (BNP) er faldet i tredje kvartal, hvilket er første gange i mere end tre år. Med pris-, sæson- og kalendertilpasning var det tyske BNP 0,2 % lavere end andet kvartal i 2018, meddelte det statistiske bundesamt i Tyskland. Sammenlignet med de forrige år, er det første tilbagegang siden begyndelsen af 2015. Dengang faldt Tysklands BNP med 0,1 %.

I andet kvartal steg den tyske økonomi med hele 0,5 %. “Tilbagegangen er en smutter og ikke begyndelsen på en krise”, sagde Tyskland-cheføkonomen fra UniCredit, Andreas Rees. “Flere særlige faktorer har presset økonomien efter sommerpausen.”

Læs mere

I det nye år bliver strøm dyrere i Tyskland

Mange tyske husholdninger skal betale betydeligt mere for strøm i det kommende år. Beregninger fra sammenligningsportaler på nettet viser, at priserne på strøm fra primære forsyningskilder i gennemsnit kommer til at stige med 4 til 5 %. For en husholdning på tre personer med et årsforbrug på 4000 kilowatttimer vil det svare til 55 euro mere om året. I det løbende år har den gennemsnitlige strømpris været mere eller mindre stabil.

Ifølge portalen “Verivox” har 218 strømselskaber meldt om prisstigninger i december og til 1. januar. Indtil videre er Baden-Wüttenberg og Hessen særligt ramt. “Check24” meddeler, at 160 strømselskaber allerede har hævet eller planlægger at hæve priserne. Priserne forbliver stabile for de to største strømselskaber i Tyskland Eon og RWE-datterselskabet Innogy, har talsmænd for begge virksomheder udmeldt. Næste tirsdag – seks uger før årsskiftet – udløber fristen for at melde om prisstigninger.

Læs mere

Mistanke om hvidvask: Deutsche-Bank-aktie styrtdykker

Udsigter til en årlig indkomst, en storaktioners indgang – sidst var der kun positive nyheder fra Deutsche Bank. Dog er investorerne nu i alarmberedskab. Det er opstået ud af mistanken om, at Deutsche Bank er involveret i Danske Banks hvidvaskningsskandale.

Reaktionen på børsen fulgte med det samme: Det største tyske pengeinstituts aktiekurs styrtdykkede med 6 % og nåede midlertidigt et rekord lavt punkt på 8,05 euro.

En tidligere Danske Bank-medarbejder sagde i mandags til en kommission på Christiansborg i København, at op mod 150 milliarder euro var blevet hvidvasket gennem en stor europæisk banks amerikanske datterselskab. Han nævne ikke Deutsche Bank ved navn. Nyhedsagenturet Reuters berettede dog, at pengeinstituttet er under efterforskning sammen med de amerikanske storbanker JP Morgan og Bank of America.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: