Tyske politiker efterspørger “stor skattereform”

USA har sænket skatten, Storbritannien planlægger skattelettelser efter Brexit. CDU-generalsekretær Annegret Kramp-Karrenbauer ønsker, at Tyskland skal følge trop – for at forblive konkurrencedygtig. Læs denne og andre erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

USA har sænket skatten, Storbritannien planlægger skattelettelser efter Brexit. CDU-generalsekretær Annegret Kramp-Karrenbauer ønsker, at Tyskland skal følge trop – for at forblive konkurrencedygtig. Læs denne og andre erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Deutsche Bundesbank advarer om en ny finanskrise

De stigende risici for konjunkturen truer også den tyske bankverden, advarer Bundesbank. En uventet kraftig opbremsning af økonomien kan øge finanssystemets sårbarhed, skriver den tyske centralbank i deres Finansstabilitetsrapport 2018. Disse svage punkter er opstået under højkonjunkturen gennem bankernes dalende indkomst fra en permanent lavere rente og en stor mængde låneudstedelser.

Det er særligt en eskalering af den internationale handelskonflikt såvel som etb muligvis uorganiseret Brexit, der gør den tyske Bundesbank bekymret. På verdensplan er gældssætningen i både den private og offentlige sektor betydeligt højere i dag end for ti år siden. Mulighederne for enkelte landes regeringer for at mildne et muligt konjunkturudsving, er dermed begrænsede.

Læs mere

Kramp-Karrenbauer efterspørger “stor skattereform”

CDU-generalsekretær Annegret Kramp-Karranbauer har italesat en “stor skattereform”. “Vi kommer til at få brug for en skattereform i den nærliggende fremtid”, sagde hun onsdag til et møde med “Süddeutschen Zeitung” i München. Dette er nødvendigt med henblik på digitaliseringen, for at forhindre, at koncerner søger skattely, men også for at skabe et nyt opsving. “Hvis vi vil forblive konkurrencedygtige, bliver man nødt til at adressere det”, sagde Kramp-Karrenbauer.

Den tyske økonomi har i lang tid haft brug for omfangsrige skattelettelser for virksomheder, særligt med henblik på skattereformer i USA og andre lande. Finansminister Olaf Scholz (SPD) havde afvist planer om en skattereform.

Læs mere

Hver fjerde beskæftigede holder ingen pause 

Mere end hver fjerde beskæftigede i Tyskland arbejder uden pause. Det fremgår af et svar fra det tyske arbejdsministerium efter adspørgelse af venstrefløjen i Bundestag. Som årsag nævnte de fleste adspurgte (63 %) for meget arbejde og at pauserne ikke passede ind i arbejdsrytmen. Mere end en fjerdedel (26 %) angav, at de bare ikke havde lyst til at holde pause. 14 % sparede pausen for en tidligere fyraften.

Ifølge undersøgelsen blev pauserne mest hyppigt udeladt i hotel- og restaurationsbranchen, i plejefaget såvel som indenfor pasning- og undervisningsområdet. Arbejdsministeriet henviser til data fra arbejdstidsrundspørgen 2017 fra de tyske myndigheder for arbejdsbeskyttelse og arbejdstidsmedicin.

Læs mere

About danrevisionblog (148 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: