Tyske politiker efterspørger “stor skattereform”

USA har sænket skatten, Storbritannien planlægger skattelettelser efter Brexit. CDU-generalsekretær Annegret Kramp-Karrenbauer ønsker, at Tyskland skal følge trop – for at forblive konkurrencedygtig. Læs denne og andre erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

USA har sænket skatten, Storbritannien planlægger skattelettelser efter Brexit. CDU-generalsekretær Annegret Kramp-Karrenbauer ønsker, at Tyskland skal følge trop – for at forblive konkurrencedygtig. Læs denne og andre erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Deutsche Bundesbank advarer om en ny finanskrise

De stigende risici for konjunkturen truer også den tyske bankverden, advarer Bundesbank. En uventet kraftig opbremsning af økonomien kan øge finanssystemets sårbarhed, skriver den tyske centralbank i deres Finansstabilitetsrapport 2018. Disse svage punkter er opstået under højkonjunkturen gennem bankernes dalende indkomst fra en permanent lavere rente og en stor mængde låneudstedelser.

Det er særligt en eskalering af den internationale handelskonflikt såvel som etb muligvis uorganiseret Brexit, der gør den tyske Bundesbank bekymret. På verdensplan er gældssætningen i både den private og offentlige sektor betydeligt højere i dag end for ti år siden. Mulighederne for enkelte landes regeringer for at mildne et muligt konjunkturudsving, er dermed begrænsede.

Læs mere

Kramp-Karrenbauer efterspørger “stor skattereform”

CDU-generalsekretær Annegret Kramp-Karranbauer har italesat en “stor skattereform”. “Vi kommer til at få brug for en skattereform i den nærliggende fremtid”, sagde hun onsdag til et møde med “Süddeutschen Zeitung” i München. Dette er nødvendigt med henblik på digitaliseringen, for at forhindre, at koncerner søger skattely, men også for at skabe et nyt opsving. “Hvis vi vil forblive konkurrencedygtige, bliver man nødt til at adressere det”, sagde Kramp-Karrenbauer.

Den tyske økonomi har i lang tid haft brug for omfangsrige skattelettelser for virksomheder, særligt med henblik på skattereformer i USA og andre lande. Finansminister Olaf Scholz (SPD) havde afvist planer om en skattereform.

Læs mere

Hver fjerde beskæftigede holder ingen pause 

Mere end hver fjerde beskæftigede i Tyskland arbejder uden pause. Det fremgår af et svar fra det tyske arbejdsministerium efter adspørgelse af venstrefløjen i Bundestag. Som årsag nævnte de fleste adspurgte (63 %) for meget arbejde og at pauserne ikke passede ind i arbejdsrytmen. Mere end en fjerdedel (26 %) angav, at de bare ikke havde lyst til at holde pause. 14 % sparede pausen for en tidligere fyraften.

Ifølge undersøgelsen blev pauserne mest hyppigt udeladt i hotel- og restaurationsbranchen, i plejefaget såvel som indenfor pasning- og undervisningsområdet. Arbejdsministeriet henviser til data fra arbejdstidsrundspørgen 2017 fra de tyske myndigheder for arbejdsbeskyttelse og arbejdstidsmedicin.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: