Her får du din chance på det tyske marked!

Dansk-Tysk Handelskammer har nu udgivet en liste over markedsmuligheder for danske virksomheder i Tyskland. Den er meget spændende:

  • Energieteknologi – Tysklands Energiewende er langt fra komplet. Der er investeringsbehov i vedvarende energi og energieffektivitet. Danske virksomheder med kompetencer indenfor begge områder har gode markedsmuligheder.
  • Digitalisering- Tyskland er under-digitaliseret, mens Danmark er Europas mest digitale land. Tyskere er bevidste om efterslæbet og vil investere i stor stil over de kommende år. Danske virksomheder med relevante kompetencer kan drage fordel af udviklingen
  • Forbrugsvarer – Med stigende lønninger og stigende beskæftigelse er tyske forbrugere klar til at investere i møbler, lamper og designvarer m.m. Det er områder, hvor der er mange danske virksomheder med gode kvalitetsprodukter
  • Velfærdsteknologier – Tyskland har den dårligste demografiske udvikling blandt OECD-landene. Prognosen lyder på, at antallet af erhvervsaktive vil skrumpe med knap 2 mio. til 60 mio. frem mod 2030. Den aldrende befolkning giver vækst i sundhedsvæsenet, og det åbner op for forretningsmuligheder for danske velfærdsteknologier
  • Services – Tyskland er ”over-industrialiseret” og dermed et interessant marked for service- virksomheder. Det gælder om at servicere den store industrisektor eller tilbyde services, som Tyskland ikke selv har formået at udvikle.
  • Underleverandør til den tyske industrisektor – Danske virksomheder står i dag stærkt som underleverandører til den tyske maskinindustri. Knap en tredjedel af dansk eksport går til denne sektor. De danske eksportører har fordel af den tyske industris stærke position på udenlandske markeder, og forventningen er, at tyske virksomheder også vil stå stærkt på eksportmarkederne de kommende år. Derfor kan danske producenter stadig spille underleverandørkortet.

Og hvis også du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: