Her får du din chance på det tyske marked!

Dansk-Tysk Handelskammer har nu udgivet en liste over markedsmuligheder for danske virksomheder i Tyskland. Den er meget spændende:

  • Energieteknologi – Tysklands Energiewende er langt fra komplet. Der er investeringsbehov i vedvarende energi og energieffektivitet. Danske virksomheder med kompetencer indenfor begge områder har gode markedsmuligheder.
  • Digitalisering- Tyskland er under-digitaliseret, mens Danmark er Europas mest digitale land. Tyskere er bevidste om efterslæbet og vil investere i stor stil over de kommende år. Danske virksomheder med relevante kompetencer kan drage fordel af udviklingen
  • Forbrugsvarer – Med stigende lønninger og stigende beskæftigelse er tyske forbrugere klar til at investere i møbler, lamper og designvarer m.m. Det er områder, hvor der er mange danske virksomheder med gode kvalitetsprodukter
  • Velfærdsteknologier – Tyskland har den dårligste demografiske udvikling blandt OECD-landene. Prognosen lyder på, at antallet af erhvervsaktive vil skrumpe med knap 2 mio. til 60 mio. frem mod 2030. Den aldrende befolkning giver vækst i sundhedsvæsenet, og det åbner op for forretningsmuligheder for danske velfærdsteknologier
  • Services – Tyskland er ”over-industrialiseret” og dermed et interessant marked for service- virksomheder. Det gælder om at servicere den store industrisektor eller tilbyde services, som Tyskland ikke selv har formået at udvikle.
  • Underleverandør til den tyske industrisektor – Danske virksomheder står i dag stærkt som underleverandører til den tyske maskinindustri. Knap en tredjedel af dansk eksport går til denne sektor. De danske eksportører har fordel af den tyske industris stærke position på udenlandske markeder, og forventningen er, at tyske virksomheder også vil stå stærkt på eksportmarkederne de kommende år. Derfor kan danske producenter stadig spille underleverandørkortet.

Og hvis også du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: