Antallet af beskæftigede i Tyskland overstiger for første gang 45 millioner

Den høje konjunktur sørger fortsat for en stigende beskæftigelse. Antallet af arbejdsløse nåede et nyt lavpunkt i Oktober. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk.

Merkel annoncerer milliardfond til Afrika

Tyskland vil fremme private investeringer i Afrika med en milliard euro. Det annoncerede bundeskansler Angela Merkel (CDU) ved konferencen ved navn Compact with Africa i Berlin.

Igennem en fond er det først og fremmest de små og mellemstore virksomheder, som skal opfordres til at øge deres engagement i nabokontinentet. Den tyske regering havde inviteret tolv afrikanske stats- og regeringsledere til mødet – deriblandt diktatorer som Rwandas langtidspræsident Paul Kagame.

Investeringsfonden skal hjælpe europæiske og afrikanske firmaer med lån, så de kan komme ind på markedet, sagde Merkel. “Vores redskaber er altid afhængige af det enkelte lands reformer og gæld.” En fuld tegningsgaranti gives ikke.

Læs mere

Antallet af beskæftigede overstiger for første gang 45 millioner

Antallet af beskæftigede i Tyskland har slået ny rekord. I september var mere end 45 millioner mennesker beskæftigede, meddelte det statistiske bundesamt i Tyskland. Det er flere end nogesinde før siden genforeningen.

I sammenligning med september 2017 er antallet af beskæftigede steget med 1,3 % eller svarende til 557.000 mennesker. Arbejdsløsheden var i september på 1,4 millioner mennesker, hvilket var 124.000 færre end året forinden.

Den høje konjunktur har i flere år sørget for en tilbagegang i arbejdsløsheden og ligeså for en tydelig større beskæftigelse.

Læs mere

Forskning i overarbejde: Fire overarbejdstimer per uge

Ifølge en undersøgelse havde beskæftigede i Tyskland forrige år cirka fire overarbejdstimer per uge. Fuldtidsansatte havde i gennemsnit næsten fem overarbejdstimer, påpeger en undersøgelse foretaget af det tyske institut for arbejdsbeskyttelse og arbejdsmedicin (BAuA).

Fuldtidsansatte var ifølge studiet på arbejdspladsen 43,4 timer om ugen. Ved deltidsansatte var det reelt 23,9 timer per uge. Fire ud af fem adspurgte angav driftmæssige standarter og grunde som årsag til overarbejdet. Det blev også angivet, at arbejdet ikke kunne udføres på den planlagte tid.

Læs mere 

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: