Skattesvindel: Danmark kræver forklaring fra Tyskland

Danmark mistede milliarder af euro fra statskassen på grund af skattesvindel. Den tyske regering skulle have vidst dette siden 2012 – og advarede åbenbart ikke danskerne. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk.

Økonomisk tilfredshed i Tyskland er på rekord højt niveau

Politisk forbliver Tyskland i krise, men økonomisk går det ualmindeligt godt for de fleste tyskere. Den høje konjunktur, der har varet i flere år nu, kommer åbenbart ikke kun virksomhederne, men også mennesker til gode. Det tyder resultatet af det nyeste formuebarometer i hvert fald på, som Deutsche Sparkassen- und Giroverband (DSGV) præsenterede onsdag i Berlin.

Ifølge undersøgelsen, hvis resultater Spiegel har forelagt, vurderer 63 % af de adspurgte deres økonomiske situation som “god” eller “rigtig god”. Kun 8 % vurderer deres situation som “dårlig” eller “rigtig dårlig”.

Læs mere

Danmark kræver forklaring fra Tyskland

I skandalen om skattesvindel gennem såkaldte cum-ex og cum-cum-forretninger kræver Danmark forklaring fra den tyske regering. “Den danske befolkning har brug for og fortjener klarhed, om vi kunne have stoppet svindelen med en rettidig advarsel fra Tyskland”, sagde skatteminister Kasten Lauritzen til det tyske presseagentur dpa.

Ifølge medieberetninger skulle de tyske myndigheder allerede siden år 2012 have vidst, at den danske stat også var ramt af skattesvindel. En advarsel fik danskerne åbenbart ikke. Indtil 2015 skal omkring 12,7 milliarder kroner (omkring 1,7 milliarder euro) være forsvundet fra statskassen. Det var først i 2015, at et tip fra Bank of England førte til opdagelsen and svindelen.

Læs mere

Tusinde beskæftigede demonstrerer mod udfasning af kul

Tusinde beskæftigede fra kulindustrien er gået på gaden for at kæmpe for at bevare deres arbejdspladser. Demonstranterne samlede sig onsdag morgen inden et møde mellem kulkommisionen i det nordrhein-westfäliske Bergheim og protesterede mod en hurtig udfasning af brunkul. Fagforeningerne IG BCE og ver.di havde opfordret til protestaktionen.

Anledningen til demonstrationen er et møde mellem den regeringsnedsatte kulkommision, hvis opgave er, at udarbejde måder at udfase kul på og at give omgående strukturhjælp til de områder, der måtte blive påvirket undervejs.

Læs mere

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: