Skattesvindel: Danmark kræver forklaring fra Tyskland

Danmark mistede milliarder af euro fra statskassen på grund af skattesvindel. Den tyske regering skulle have vidst dette siden 2012 – og advarede åbenbart ikke danskerne. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk.

Økonomisk tilfredshed i Tyskland er på rekord højt niveau

Politisk forbliver Tyskland i krise, men økonomisk går det ualmindeligt godt for de fleste tyskere. Den høje konjunktur, der har varet i flere år nu, kommer åbenbart ikke kun virksomhederne, men også mennesker til gode. Det tyder resultatet af det nyeste formuebarometer i hvert fald på, som Deutsche Sparkassen- und Giroverband (DSGV) præsenterede onsdag i Berlin.

Ifølge undersøgelsen, hvis resultater Spiegel har forelagt, vurderer 63 % af de adspurgte deres økonomiske situation som “god” eller “rigtig god”. Kun 8 % vurderer deres situation som “dårlig” eller “rigtig dårlig”.

Læs mere

Danmark kræver forklaring fra Tyskland

I skandalen om skattesvindel gennem såkaldte cum-ex og cum-cum-forretninger kræver Danmark forklaring fra den tyske regering. “Den danske befolkning har brug for og fortjener klarhed, om vi kunne have stoppet svindelen med en rettidig advarsel fra Tyskland”, sagde skatteminister Kasten Lauritzen til det tyske presseagentur dpa.

Ifølge medieberetninger skulle de tyske myndigheder allerede siden år 2012 have vidst, at den danske stat også var ramt af skattesvindel. En advarsel fik danskerne åbenbart ikke. Indtil 2015 skal omkring 12,7 milliarder kroner (omkring 1,7 milliarder euro) være forsvundet fra statskassen. Det var først i 2015, at et tip fra Bank of England førte til opdagelsen and svindelen.

Læs mere

Tusinde beskæftigede demonstrerer mod udfasning af kul

Tusinde beskæftigede fra kulindustrien er gået på gaden for at kæmpe for at bevare deres arbejdspladser. Demonstranterne samlede sig onsdag morgen inden et møde mellem kulkommisionen i det nordrhein-westfäliske Bergheim og protesterede mod en hurtig udfasning af brunkul. Fagforeningerne IG BCE og ver.di havde opfordret til protestaktionen.

Anledningen til demonstrationen er et møde mellem den regeringsnedsatte kulkommision, hvis opgave er, at udarbejde måder at udfase kul på og at give omgående strukturhjælp til de områder, der måtte blive påvirket undervejs.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: