Inflation: Tyskland har ikke været dyrere de sidste syv år

Inflationsraten i Tyskland har ikke steget så kraftigt siden 2011: Særligt for varme og brændstof må forbrugerne gribe dybt i lommerne. Men også fødevarer er dyrere.

Familier i Tyskland kan snart anmode om børnepenge online

I fremtiden bliver det muligt at anmode om børnepenge via internettet. I Berlin og Sachsen er det allerede muligt, og de øvrige tyske delstater skal i løbet af året følge trop, meddelte familieminister Franziska Griffey (SPD).

“Par, der vil være forældre, ønsker mere tid, mindre bureaukrati og i stedet digitale tilbud i den offentlige forvaltning”, sagde hun. Helt uden papir går det dog ikke: Dem, der udfylder formularen “ElterngeldDigital” på nettet, skal til sidst altid printe, underskrive og sende ansøgningen med posten til det respektive børnepengekontor.

Læs mere

Inflation: Tyskland har ikke været dyrere de sidste syv år

Inflationsraten i Tyskland har nået sit højeste punkt siden 2011. Det statiske Bundesamt har regnet ud, at forbrugerpriserne i September var 2,3 % højere end samme måned året forinden. En så tydelig prisstigning blev sidst set for syv år siden med en stigning på 2,4 %.

Særligt energipriserne er steget særligt meget, lyder det: forbrugerne måtte betale 35,6 % mere for olie til opvarmning, 17,6 % mere for diesel og 11,8 % mere for benzin. Altså i gennemsnit 13 % mere for brændstof.

Men også for fødevarer måtte tyskerne gribe dybt i lommerne: Grønsager blev 12 % dyrere og priserne for mad som fælleskategori steg med 2,8 %.

Læs mere

Dieselskandale: Audi betaler 800 millioner euro i straf

Bilproducenten Audi betaler en bøde på op til 800 euro for dieselskandalen. Det meddelte moderkoncernen VW tirsdag i Wolfsburg. Den statslige anklagemyndighed i Münchens sagsanlæg mod Audi er dermed afsluttet, meddelte Volkswagen-datterselskabet tirsdag.

Efter den statslige anklagemyndighed i Münchens efterforskningen, er de kommet frem til, at Audi har forsømt deres forpligtelser til at undersøge deres køretøjer i forhold til de lovmæssige overensstemmelser.

Bilproducenten vil ikke appellere dommen. “Audi AG bekender deres ansvar for forsømmelsen af deres forpligtelser”, skriver koncernen i en pressemeddelse.

Læs mere

About danrevisionblog (148 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: