Inflation: Tyskland har ikke været dyrere de sidste syv år

Inflationsraten i Tyskland har ikke steget så kraftigt siden 2011: Særligt for varme og brændstof må forbrugerne gribe dybt i lommerne. Men også fødevarer er dyrere.

Familier i Tyskland kan snart anmode om børnepenge online

I fremtiden bliver det muligt at anmode om børnepenge via internettet. I Berlin og Sachsen er det allerede muligt, og de øvrige tyske delstater skal i løbet af året følge trop, meddelte familieminister Franziska Griffey (SPD).

“Par, der vil være forældre, ønsker mere tid, mindre bureaukrati og i stedet digitale tilbud i den offentlige forvaltning”, sagde hun. Helt uden papir går det dog ikke: Dem, der udfylder formularen “ElterngeldDigital” på nettet, skal til sidst altid printe, underskrive og sende ansøgningen med posten til det respektive børnepengekontor.

Læs mere

Inflation: Tyskland har ikke været dyrere de sidste syv år

Inflationsraten i Tyskland har nået sit højeste punkt siden 2011. Det statiske Bundesamt har regnet ud, at forbrugerpriserne i September var 2,3 % højere end samme måned året forinden. En så tydelig prisstigning blev sidst set for syv år siden med en stigning på 2,4 %.

Særligt energipriserne er steget særligt meget, lyder det: forbrugerne måtte betale 35,6 % mere for olie til opvarmning, 17,6 % mere for diesel og 11,8 % mere for benzin. Altså i gennemsnit 13 % mere for brændstof.

Men også for fødevarer måtte tyskerne gribe dybt i lommerne: Grønsager blev 12 % dyrere og priserne for mad som fælleskategori steg med 2,8 %.

Læs mere

Dieselskandale: Audi betaler 800 millioner euro i straf

Bilproducenten Audi betaler en bøde på op til 800 euro for dieselskandalen. Det meddelte moderkoncernen VW tirsdag i Wolfsburg. Den statslige anklagemyndighed i Münchens sagsanlæg mod Audi er dermed afsluttet, meddelte Volkswagen-datterselskabet tirsdag.

Efter den statslige anklagemyndighed i Münchens efterforskningen, er de kommet frem til, at Audi har forsømt deres forpligtelser til at undersøge deres køretøjer i forhold til de lovmæssige overensstemmelser.

Bilproducenten vil ikke appellere dommen. “Audi AG bekender deres ansvar for forsømmelsen af deres forpligtelser”, skriver koncernen i en pressemeddelse.

Læs mere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: