Dansk Klaverlegsmetoden vinder frem i Tyskland

I Tyskland vender man gerne blikket mod Nord for at hente inspiration til, hvordan læring kan forenes med leg, og her har tyskerne fået øje på danske “Klaverleg.” Klaverleg bygger på farverige ikoner hentet fra barnets verden, hvilket gør metoden særdeles børne- og brugervenlig. Ophavskvinden Pernille Holm Kofod har med succes omsat Klaverleg til tyske børn og kan melde udsolgt af første oplag.

Pernille Holm Kofod fortæller: “Jeg har kombineret det, jeg som barn legede og forestillede mig ved klaveret med min viden som musikpædagog. Metoden bygger bl.a. på et lille hæfte min mormor havde liggende, da jeg var barn, så de første sange jeg lærte at spille bestod af cigarer og citroner. Men det var bare et lille hæfte på 5 sange uden større mål og retning. Jeg har så udviklet grundideen til en decideret læremetode, hvor jeg kombinerer leg og læring på en sådan måde, at barnet er garanteret en succesoplevelse allerede fra side et.”

Omsat til tysk hedder serien “Klavierspiel & Spaß”, og Lektor i socialpædagogik Peter Schipek er én af dem, der for længst har taget klaverlegsmetoden til sig. Som grundlægger af tanketanken lernwelt.at erklærer han: ”I Tyskland og Østrig er et paradigmeskifte i gang indenfor læring, og ind i det paradigmeskifte passer “Klavierspiel & Spaß“, fordi metoden gør op med gamle konventioner for, hvad der er korrekt musiklæring.”

Og hvis du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig med at komme hertil, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

Foto: Klaverleg

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: