Den tyske notars pligt til indberetning til skattemyndighederne

Mange danskere køber fast ejendom i Tyskland og tror, at de kan agere i det skjulte. Det er ikke tilfældet, da ejerskifte automatisk skal indberettes til myndighederne.

Således har en tysk notar f.eks. en omfattende pligt til indberetning til skattemyndighederne. Det er desuden vigtigt at indbetale den tyske Grunderwerbsteuer, så snart den bliver opkrævet. Før den er indbetalt, kan der ikke ske ejerskifte i den tyske tingbog.

Finanzamt ved ret tidligt besked om salg af grunde og ejerlejligheder. De tyske notarer skal i henhold til loven indenfor to uger fra tinglysningen („Beurkundung“) eller bekræftelsen af en underskrift (f.eks. fra dansk notarius publicus) indberette om retlige forhold angående overdragelse af fast ejendom, arv og firmaer.

Danskerne er vant til hurtig elektronisk behandling fra SKAT. Møllerne i det tyske byrokrati maler langsomt, men de maler! Og det er trist at få ørerne i maskinen, når tyske myndigheder arbejder.

Vi står gerne til rådighed, hvis du har spørgsmål.

About danrevisionblog (148 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: