Dansk økologi til tysk foodservice

Vidste du det? I dag er den økologiske andel af foodservice-markedet i Tyskland på blot 0,5 pct., hvilket svarer til ca. 350 millioner euro. Det viser tal fra det tyske Miljø- og Landbrugsministerium for Nordrhein-Westfalen.

Sammenlignet med Danmark er det en relativ lille andel, og “Landbrug & Fødevarer” ser et stort potentiale for at øge andelen. Derfor er erhvervsorganisationen sammen med syv danske virksomheder nu taget til Berlin for at fremme kendskabet til dansk økologi på foodservice-markedet.

Foodservice-markedet i Tyskland udgør i dag ca. 73 milliarder euro. Den økologiske omsætning i tysk foodservice vurderes til at være et sted mellem 350-800 millioner euro, hvilket er mindre end 1 pct. af hele foodservice-markedet. Et sted mellem 2.400-2.800 tyske foodserivce-virksomheder har øko-certificering. Man ser et rigtig stort potentiale for at eksportere mere dansk økologi til det tyske foodservice-marked. Hvis den begrænsede markedsandel, de har i dag, nærmer sig øko-andelen i tysk detail, taler vi om op til 3,6 milliarder euro.

Danmark har med stor succes indført økologi i offentlige kantiner, og det vil tyskerne meget gerne kopiere. Den berlinske delstatsregering ønsker at gå forrest som økologisk forbillede i Tyskland og har i koalitionsaftalen skrevet, at man vil have økologisk mad i offentlige kantiner a la den danske model. Det betyder, at op mod flere hundrede offentlige køkkener og kantiner alene i Berlin i de kommende år vil have fokus på økologi. Også andre delstater i Tyskland har fokus på emnet, og alle steder skeles der til Danmark.Og hvis du har spørgsmål om dit virksomhed, som kommer over grænsen, og hvis du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: