Deutsche Bahn lukker hovedstrækninger i flere måneder

Deutsche Bahn planlægger en renovering af vigtige ICE-strækninger. Derfor bliver centrale ruter lukket fra sommeren 2019 – som har konsekvenser for alle togpassagerer.

Stor koalition ønsker mere vedvarende energi

Efter længere tids uenighed er den store koalition nået til enighed og stræber efter en hurtigere udbyggelse af vedvarende energikilder. Inden slutningen af oktober skal der være en aftale på plads om en ekstraordinær udbud til virksomheder, der producere vedvarende energi, sagde SPD-forkvinde Andrea Nahles til pressemøde i Berlin.

Koalitionen har sat sig for at udbygge andelen af strøm fra vedvarende energikilder, så den udgør 65 %. Dette er et “ambitiøst mål”. I koalitionsforliget havde CDU og SPD noteret, at øge andelen af strøm fra vedvarende energikilder til at udgøre 65 % inden 2030. På nuværende tidspunkt udgør den 36 %.

Læs mere

Deutsche Bahn lukker hovedstrækninger i flere måneder

Togpassagerer i Tyskland kommer i de næste år til at opleve komplette lukninger af ICE-router, der kan vare i flere måneder. Deutsche Bahn fornyer de 27 år gamle højhastighedsstrækninger Hannover-Würzburg og Mannheim-Stuttgart helt fra bunden, meddelte selskabet. Renoveringsprojektet vil hindre den landsdækkende togtrafik i etapper indtil år 2023.

Talrige langdistance tog vil blive omdirigeret, så rejsetiden mellem de byer, det drejer sig om, vil under renoveringen blive forlænget med 30 til 45 minutter.

Læs mere og se kort

Ryanair lukker deres base i Bremen

Lavprisflyselskabet Ryanair trækker flere fly ud af Tyskland: Basen i Bremen lukker i starten af november, meddelte det irske selskab. To fly havde base der.

Fagforeningen Ver.di kunne berette om et brev, alle Ryanair-medarbejdere havde modtaget, hvori der stod, at grunden til ændringerne blandt andet var de seneste ugers strejker. Fagforeningen anklager flyselskabet for at flytningen er en “gengældelsesaktion” mod strejkerne.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: