Tysk økonomi mister tålmodigheden med regeringen

Den tyske industri anklager den store koalition for først og fremmest at beskæftige sig med sig selv – og for at forholde sig passivt til en række spørgsmål. Læs denne og andre top-erhvervsnyher fra Tyskland – på dansk.

Millioner af tyskere må klare sig med lave lønninger

Hver fjerde tysker lever permanent under ustabile omstændigheder. Dette påpeger et studie fra Videnskabscenteret i Berlin, som fagforeningen Hans-Böckler-Stiftung har støttet. Ifølge studiet arbejder omkring fire millioner mennesker og dermed 12,3 % af de beskæftigede med jobs, som er perspektivløse, ringe betalt og med manglende social sikring. Kvinder med flere børn er særligt hyppigt ramt, påpeger studiet. Den anden største gruppe er fædre, den tredje største er unge mænd.

Erlangen-Nürnberg Universitetets forskerteam forbinder ikke kun disse menneskers usikre situation til arbejdsforhold, men også til generelle levevilkår.

Læs mere

Tysk økonomi mister tålmodigheden med regeringen

Industriforbundet BDI har kritiseret den tyske regering på grund af deres gentagende stridigheder og har anklaget regeringen for at forholde sig passivt omkring økonomi- og skattepolitik.

“En regering i konstant monolog-mode, det betyder stilstand”, sagde BDI-formand Dieter Kempf til Tag der Deutschen Industrie – dagen for tysk industri. Han advarede på det kraftigste mod fremmedhad og nationalisme. Dermed reagerede ham på den nyeste stridighed omkring fremtiden for forfatningsbeskyttelsespræsidenten Hans-Georg Maaßen.

Tyskland har meget mere brug for åbenhed. Investeringer fra udenlandske virksomheder og integrationen af arbejdskraft fra andre lande bidrager signifikant til velstanden og øger antallet af arbejdspladser i landet.

Læs mere

BaFin griber hårdere ind hos Deutsche Bank

Det financielle overvågningsinstitution BaFin griber hårdere ind hos Deutsche Bank inden for området forebyggelse af hvidvaskning af penge. De ansvarlige meddelte, at myndigheder i fremtiden vil indsætte ekstraordinære kommissærer hos det største tyske pengeinstitut. De skal overvåge omsætningen, som er et af BaFins midler, der skal forebygge hvidvaskning og terrorfinansiering.

“Det er første gang, at BaFin indsætter en så overvågende instans hos en bank inden for området forebyggelse af hvidvaskning”, lød det i en meddelelse fra myndighederne.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: