Miljøaktivister forsøger at redde Hambacher-skoven

Med 500.000 underskrifter vil miljøorganisationer forsøge at overbevise Nordrhein-Westfalens ministerpræsident om at stoppe den planlagte skovrydning i Hambacher-skoven. I flere dage har emnet præget hele Tyskland.

Skattelettelser til bygning af lejeboliger vedtaget

Regeringen har vedtaget en skattemæssig fordel for nybyggeri af billige lejeboliger. Det tyske Bundeskabinett er blevet enige om et lovforslag fra den tyske finansminister Olaf Scholz (SPD). Lovforslaget søger for, at private boliginvestorer får en skattemæssig fordel under bestemte betingelser. Den tyske Bundestag skal endnu tage stilling til loven.

De planlagte, ekstraordinære afskrivninger er skabt af en koalition og er en del af regeringens boligoffensiv, som i alt består af 1,5 millioner nye lejligheder og huse, der skal bygges. For at skaffe nye boliger, skal der både bygges nyt og allerede eksisterende bygninger skal udvides ifølge planerne. Målet er lejeboliger i prisklassen “under middel og middel”.

Læs mere

Hambacher-skoven: Miljøaktivister samler 500.000 underskrifter mod skovrydning

Modstandere af kulindustrien retter nu deres protest direkte mod Nordrhein-Westfalens ministerpræsident Armin Laschet (CDU) i striden om den planlagte skovrydning ved brunkulminen Hambach. På torsdag vil demonstranterne overrække mere end 500.000 underskrifter til Laschet for at appellere til at redde Hambacher-skoven.

En del af Hambacher-skoven, der ligger mellem Aachen og Köln har i længere tid været besat af miljøaktivister. Energikoncernen RWE vil påbegynde rydningen af et større skovstykke i midten af oktober, for at udvide deres kulmine, der grænser op til skoven.

Siden sidste torsdag er skoven mellem Köln og Aachen blevet ryddet af et større antal politifolk – en aktion klima- og miljøforkæmpere har opponeret imod.

Læs mere

EU-kommision udvider eftersøgningen af kartelvirksomhed i bilindustrien

EU-kommisionen udvider deres karteleftersøgning mod de tyske bilkoncerner BMW, Daimler og VW. En dybdegående undersøgelse skal afklare, om virksomhederne er blevet enige om nogle illegale aftaler om udviklingen og implementeringen af systemer, der nedsætter forurening, meddelte myndighederne.

Hvis denne mistanke viser sig at være sand, “har bilproducenterne mulighed for at nægte forbrugerne at købe miljøvenlige biler, på trods af at den lovede teknologi står til rådighed”, sagde EU’s konkurrencekommisær Margrethe Vestager.

Læs mere

About danrevisionblog (148 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: