Stigende lønninger i Tyskland vil smitte af i Danmark

Som i de øvrige nordiske lande er beskæftigelsen i Danmark steget markant over de senere år. Men lønstigningerne er meget moderate – og tæt knyttede til udviklingen i Tyskland, viser analysen i ny udgave af Economic Outlook.

Mørkere skyer er trukket sammen over verdensøkonomien i takt med, at handelskrigen mellem USA og resten af verden er eskaleret. Nordea nedjusterer derfor nu skønnet for 2018 og 2019, hvor cheføkonom Helge J. Pedersen forudser, at den globale vækst vil lande omkring 3,7 pct.

„I 2020 vil en afmatning ramme amerikansk økonomi og sprede sig som ringe i vandet til resten af verden og trække væksten yderligere ned. Vi forudser dog ingen global recession i vores nye prognose“, siger Helge J. Pedersen.

Dansk økonomi har det godt, men bl.a. den usædvanligt varme og tørre sommer har resulteret i et betydeligt fald i landbrugsproduktionen, som rammer væksten i år. Også eksporten har oplevet en ret svag udvikling i år bl.a. som følge af et forværret dansk bytteforhold i udenrigshandlen og en generel afmatning i verdenshandlen.

„På den baggrund vurderer vi nu, at BNP-væksten lander på blot 1 pct. i år. Til næste år vil væksten dog stige til omkring 1,75 pct. Også i 2020 vil vi se en vækst i den størrelsesorden“, lyder det fra cheføkonomen.

Beskæftigelsen har sat ny rekord, og der meldes om tiltagende flaskehalsproblemer på arbejdsmarkedet. Lønstigningstakten er øget, men hensynet til konkurrenceevnen betyder, at der skeles meget til udviklingen i udlandet og ikke mindst Tyskland, når der forhandles løn i industrien. I praksis betyder det, at en nordisk lønfest skal begynde i Tyskland, før den rykker nordpå.

„Stigende lønninger i Tyskland, hvor presset på arbejdsmarkedet er markant, vil smitte af i Danmark og føre til en lidt højere lønstigningstakt herhjemme over de kommende år“, vurderer Helge J. Pedersen.

Læs hele rapporten her:

https://ndea.mk/press-eo201803da

Hvis du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

 

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: