Hvor lang tid skal skattebilag opbevares i Tyskland?

Tyske virksomheder skal opbevare alle skatte- og bogføringsbilag i 10 år. Nogle bilag kan destrueres allerede efter 6 år. Bankbilag skal for eksempel opbevares i 10 år, mens  bestillinger skal kun opbevares i 6 år.

Kravene i Tyskland bærer præg af, at mange offentlige registre endnu ikke er omstillet til EDB og IT. DanRevision erindrer om at reglerne om opbevaring også gælder for dattervirksomheder og virksomheder, der har deres bogholderi i udlandet (= ikke i Tyskland).

Udgifterne til arkivering og opbevaring kan selvfølgelig fradrages i skat. Det samme gælder også for dokumenterede udgifter til leje af arkivrum osv.

Her får du et detailjeret overblik over kravene i Tyskland.

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: