Dansk hjælp for tysk sundhedssektor

I 2030 vil den tyske plejesektor mangle 300.000 plejere. Samtidig vil antallet af borgere med behov for sundhedspleje stige. Derfor sætter Tyskland skarp fokus på digitalisering af det tyske sundhedsvæsen. Det skaber en ideel mulighed for danske virksomheder.

Sundhedspleje og digitalisering af den offentlige sektor står øverst på Tysklands agenda. Arbejdsprocesser og serviceydelser indenfor sundhedssektoren skal opdateres og moderniseres og samtidig skal der gøres noget ved manglen på varme – og kompetente – hænder. Stigende omkostninger til sundhedspleje og antal ældre indbyggere presser det tyske samfund. 11,3% af Tysklands BNP, svarende til 4.330 EUR pr. indbygger, bruges på tysk sundhed.

Danske virksomheder, som specielt har fokus på  eHealth er ’Herzlich willkommen’ til at bruge, dele viden og erfaringer fra digitaliseringen af den danske sundhedssektor og til at bidrage med løsninger til det tyske sundhedsvæsen.

Som dansk virksomhed er det dog vigtigt at vide, at der gælder andre regler omkring datasikkerhed i Tyskland. Den tyske ’E-Health-Gesetz’ er et sæt regler som regulerer, hvordan man udveksler, lagrer og beskytter data inden for det tyske sundhedsvæsen. Her er læser du konsulent Søren Møller Parmar-Sielemanns tre ting en dansk virksomhed skal være opmærksom på:

https://www.welfaretech.dk/nyheder/2018/september/dansk-teknologisk-hjaelp-til-en-bloedende-tysk-sundhedssektor

Hvis du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

 

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: