Dansk hjælp for tysk sundhedssektor

I 2030 vil den tyske plejesektor mangle 300.000 plejere. Samtidig vil antallet af borgere med behov for sundhedspleje stige. Derfor sætter Tyskland skarp fokus på digitalisering af det tyske sundhedsvæsen. Det skaber en ideel mulighed for danske virksomheder.

Sundhedspleje og digitalisering af den offentlige sektor står øverst på Tysklands agenda. Arbejdsprocesser og serviceydelser indenfor sundhedssektoren skal opdateres og moderniseres og samtidig skal der gøres noget ved manglen på varme – og kompetente – hænder. Stigende omkostninger til sundhedspleje og antal ældre indbyggere presser det tyske samfund. 11,3% af Tysklands BNP, svarende til 4.330 EUR pr. indbygger, bruges på tysk sundhed.

Danske virksomheder, som specielt har fokus på  eHealth er ’Herzlich willkommen’ til at bruge, dele viden og erfaringer fra digitaliseringen af den danske sundhedssektor og til at bidrage med løsninger til det tyske sundhedsvæsen.

Som dansk virksomhed er det dog vigtigt at vide, at der gælder andre regler omkring datasikkerhed i Tyskland. Den tyske ’E-Health-Gesetz’ er et sæt regler som regulerer, hvordan man udveksler, lagrer og beskytter data inden for det tyske sundhedsvæsen. Her er læser du konsulent Søren Møller Parmar-Sielemanns tre ting en dansk virksomhed skal være opmærksom på:

https://www.welfaretech.dk/nyheder/2018/september/dansk-teknologisk-hjaelp-til-en-bloedende-tysk-sundhedssektor

Hvis du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

 

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: