Vi trænger til en løsning for det dansk-tyske kabelproblem

Mellem Jylland og Tyskland går et transmissionskabel med en installeret kapacitet på 1780 megawatt. Kablet skulle give de nordiske producenter mulighed for at sælge deres elektricitet i Tyskland, hvor priserne typisk er højere end i Norden.

Det er dog stærkt begrænset, hvor meget de nordiske producenter har mulighed for at sælge. Tyskerne kæmper nemlig med interne flaskehalsproblemer på deres egne kabler, og ønsker derfor ikke at tage imod den nordiske elektricitet.

I mange år var kablet mellem Jylland og Tyskland som oftest helt lukket, og selv efter en aftale om en minimumskapacitet på kablet fra sidste år er det kun en lille del af de 1780 megawatt, der står til rådighed for de nordiske producenter, som taber millioner af euro på det manglende salg i Tyskland.

EU-Kommissionen er i gang med at se nærmere på, om det bryder EU’s konkurrenceregler, at den tyske systemoperatør Tennet fortsætter med at lægge begrænsninger på den nordiske eksport til Tyskland.

Kommissionen vil indlede en officiel undersøgelse for at sikre, at Tennet ikke ubegrundet begrænser muligheden for frit at sende el fra ét EU-land til et andet, hvilket ville stride imod konkurrenceloven.

De tyske og danske transmissionsoperatører Tennet og Energinet har nu besluttet at arbejde sammen ved at skabe kapaciteter for 1100 megawatt indtil 2020.

Det er et første skridt – men ikke endnu en løsning for det dansk-tyske kabelproblem.

Jeg er spændt på, hvordan denne historie udvikler sig….

Men jeg er sikker på at vi finder en løsning som er fordelagtig for begge sider af grænsen.

Og hvis du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: