Vi trænger til en løsning for det dansk-tyske kabelproblem

Mellem Jylland og Tyskland går et transmissionskabel med en installeret kapacitet på 1780 megawatt. Kablet skulle give de nordiske producenter mulighed for at sælge deres elektricitet i Tyskland, hvor priserne typisk er højere end i Norden.

Det er dog stærkt begrænset, hvor meget de nordiske producenter har mulighed for at sælge. Tyskerne kæmper nemlig med interne flaskehalsproblemer på deres egne kabler, og ønsker derfor ikke at tage imod den nordiske elektricitet.

I mange år var kablet mellem Jylland og Tyskland som oftest helt lukket, og selv efter en aftale om en minimumskapacitet på kablet fra sidste år er det kun en lille del af de 1780 megawatt, der står til rådighed for de nordiske producenter, som taber millioner af euro på det manglende salg i Tyskland.

EU-Kommissionen er i gang med at se nærmere på, om det bryder EU’s konkurrenceregler, at den tyske systemoperatør Tennet fortsætter med at lægge begrænsninger på den nordiske eksport til Tyskland.

Kommissionen vil indlede en officiel undersøgelse for at sikre, at Tennet ikke ubegrundet begrænser muligheden for frit at sende el fra ét EU-land til et andet, hvilket ville stride imod konkurrenceloven.

De tyske og danske transmissionsoperatører Tennet og Energinet har nu besluttet at arbejde sammen ved at skabe kapaciteter for 1100 megawatt indtil 2020.

Det er et første skridt – men ikke endnu en løsning for det dansk-tyske kabelproblem.

Jeg er spændt på, hvordan denne historie udvikler sig….

Men jeg er sikker på at vi finder en løsning som er fordelagtig for begge sider af grænsen.

Og hvis du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: