Tysk økonomi i sommeropsving

Stemningen blandt lederne af den tyske økonomi bliver endnu engang bedre. Forklaringen skal findes i den relative ro i handelskonflikten med USA. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Antallet af permanente jobs er steget

I Tyskland er der i løbet af det sidste år opstået yderligere 116.000 regulære jobs. Antallet af ansatte under såkaldte normale arbejdsforhold – hvilket betyder: permanent, fuld forsikringspligtig med en ugentlig arbejdstid på mere end 20 timer – er steget til omkring 25,8 millioner, meddelte det statiske bundesamt i Tyskland. Samtidig med denne udvikling skete der også en vækst i deltidsansættelser. Her steg antallet af beskæftigede med 74.000 og udgør i alt 3,7 millioner personer.

Samtidig var antallet af personer i såkaldte atypiske beskæftigelser på omkring 7,7 millioner. Disse beskæftigelser kan være vikarer, midlertidigt eller minimalt beskæftigede såvel som deltidsansatte med mindre end 20 arbejdstimer. Kvinder har stadig oftere denne type jobs.

Læs mere

Tysk økonomi i sommeropsving

Stemningen i den tyske økonomis chefetager er blevet betydeligt bedre i august måned. Forretningsklima-indekset steg fra 101,7 til 103,8 point, som Münchens IFO-instituts månedlige rundspørge blandt 9.000 ledere pegede på. Økonomer havde regnet med 101,9 point.

Salgsforventningensindekset steg fra 98,2 point til 101,2 point, situationsvurdering steg til 106,4 point, i måneden før lå dette på 105,4 point. Også disse resultater er bedre, end man havde forventet.

“Den tyske økonomi befinder sig i et sommeropsving” sagde IFO-præsident Clemens Fuest. “Sammen med en stærk national økonomi bidrager våbenhvilen i handelskonflikten med USA til en bedre stemning.”

Læs mere

Tyske byer investerer for lidt i sikre cykelstier

Tysklands byer investerer lidt i en sikker cykeltrafik i sammenligning med andre europæiske byer. Dette viser en undersøgelse fra Greenpeace. Miljøorganisationen har undesøgt det offentlige budget for de sekst største tyske byer Berlin, Hamborg, München, Köln, Frankfurt og Stuttgart.

Nationalt set ser det heller ikke godt ud, skriver miljøorganisationen: Ud af de tilsammen cirka 28 milliarder, der står til rådighed for trafikministeriet, bruges kun omkring 0,5 % på cykeltrafik.

Læs mere

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: