I 2020 kommer en ny serie om Grænselandet

I 1920 blev en ny grænse trukket mellem Danmark og Tyskland – og Sønderjylland som havde været tysk i en årrække, blev atter dansk. Men selvom den nye grænse blev til på baggrund af en fredelig afstemning, så har grænseområdet være skueplads for nogle af mest dramatiske begivenheder i nyere danmarkshistorie – stridigheder mellem tysk- og dansksindede indbyggere, de blodige slesvigske krige og ikke mindst den langvarige nationalitetskamp, som fulgte, da den danske befolkning blev tysk.

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland igen blev en del af Danmark. Danmarks Radio (DR) markerer det historiske jubilæum med en stort anlagt serie i fire dele. Serien hedder ’Grænseland’ og er en skildring af en højdramatisk historie om en landsdel og dens folk, som blev kastebold i en kamp om grænser og national identitet.

Forberedelserne er netop gået i gang, og seerne kan opleve resultatet i løbet af jubilæumsåret 2020, hvor serien er planlagt til at blive sendt søndage klokken 20.00 på DR1.

DR ønsker at tegne udviklingen helt fra de første nationale stridigheder bryder ud i grænseområdet, frem til krigene mod Tyskland, over tabet af Sønderjylland, til Sønderjyllands genforening med Danmark. 

Det er en periode, som giver mulighed for at fortælle om Danmarks forhold til Tyskland – perioden, hvor grænsen mod syd bliver endeligt fastlagt.

Jeg glæder mig til at se den nye serie!

Og hvis du har spørgsmål om dit virksomhed, som kommer over grænsen, og hvis du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: