Eksport: Den tyske økonomi trodser handelskonflikt

Efterspørgslen på varer, der er made in Germany forbliver høj: Tyske virksomheder kunne øge deres eksport betydeligt særligt til EU-lande sammenlignet med året forinden. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk. 

1,2 Millioner ledige stillinger i Tyskland

I Tyskland er der flere og flere ubesatte arbejdspladser. Antallet af ledige stillinger er steget rekordhøjt til 1,214 millioner på landsplan, lyder det fra det tyske institut for arbejdsmarked- og jobforskning (IAB). Dette er 25.000 mere end i første kvartal i år og 115.000 mere end året før.

Ifølge IAB er der i gennemsnit tre ledige stillinger for hver 100 beskæftigede i Tyskland. I 2012 var det kun to ledige stillinger. ”Efterspørgslen på personale er dermed steget betydeligt”, meddelte IAB.

Læs mere

Eksport: Den tyske økonomi trodser handelskonflikt

Vedvarende efterspørgsel særligt fra Europa sørger for sunde forhold for tyske eksportvirksomheder. Dette viser tal fra Statistisches Bundesamt. Ifølge dem blev der solgt varer og tjenesteydelser for 662,8 milliarder euro til udlandet i første halvdel af 2018 og dermed 3,9 % mere end i samme tidsrum forrige år. Særligt steg eksporten betydeligt til andre lande i EU (plus 5,4 %). Handelen uden for EU steg med 1,9 %.

Dermed køber og sælger de tyske virksomheder fortsæt meget på trods af handelskonflikten mellem EU og USA.

Læs mere

Den tyske regering vil holde øje med udenlandske investorer

Den tyske regering vil i fremtiden holde skarpt øje med bestemte tyske virksomheder, der overtages af udenlandske investorer. Ved uønsket udenlandsopdeling skal Berlin i fremtiden hurtigere kunne nedlægge veto. Et lovet lovforslag bliver netop gennemarbejdet og kan allerede træde i kraft i år, sagde den tyske finansminister Peter Altmeier til avisen ”Welt”.

Læs mere

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: