Eksport: Den tyske økonomi trodser handelskonflikt

Efterspørgslen på varer, der er made in Germany forbliver høj: Tyske virksomheder kunne øge deres eksport betydeligt særligt til EU-lande sammenlignet med året forinden. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk. 

1,2 Millioner ledige stillinger i Tyskland

I Tyskland er der flere og flere ubesatte arbejdspladser. Antallet af ledige stillinger er steget rekordhøjt til 1,214 millioner på landsplan, lyder det fra det tyske institut for arbejdsmarked- og jobforskning (IAB). Dette er 25.000 mere end i første kvartal i år og 115.000 mere end året før.

Ifølge IAB er der i gennemsnit tre ledige stillinger for hver 100 beskæftigede i Tyskland. I 2012 var det kun to ledige stillinger. ”Efterspørgslen på personale er dermed steget betydeligt”, meddelte IAB.

Læs mere

Eksport: Den tyske økonomi trodser handelskonflikt

Vedvarende efterspørgsel særligt fra Europa sørger for sunde forhold for tyske eksportvirksomheder. Dette viser tal fra Statistisches Bundesamt. Ifølge dem blev der solgt varer og tjenesteydelser for 662,8 milliarder euro til udlandet i første halvdel af 2018 og dermed 3,9 % mere end i samme tidsrum forrige år. Særligt steg eksporten betydeligt til andre lande i EU (plus 5,4 %). Handelen uden for EU steg med 1,9 %.

Dermed køber og sælger de tyske virksomheder fortsæt meget på trods af handelskonflikten mellem EU og USA.

Læs mere

Den tyske regering vil holde øje med udenlandske investorer

Den tyske regering vil i fremtiden holde skarpt øje med bestemte tyske virksomheder, der overtages af udenlandske investorer. Ved uønsket udenlandsopdeling skal Berlin i fremtiden hurtigere kunne nedlægge veto. Et lovet lovforslag bliver netop gennemarbejdet og kan allerede træde i kraft i år, sagde den tyske finansminister Peter Altmeier til avisen ”Welt”.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: