Priserne på øl er steget markant i Tyskland

Efterspørgslen på øl, æblejuice og limonade er stor under dette års varme sommer. Men forbrugerne skal betale lidt mere for deres drikkevarer denne sommer. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Nationalbanken advarer mod hård konkurrence fra Kina

Den kinesiske økonomi oplever en langsommere vækst på det seneste, men på trods af dette udgør de en mulig trussel for tyske koncerner. Kinas fokus på varer af højere kvalitet  kan sætte tyske eksportøre under skærpet konkurrence, advarer den tyske nationalbank i deres nylige månedsrapport.

Særligt inden for området el-biler forventes hård konkurrence for de tyske bilproducenter ifølge rapporten. Derudover kan stigende lønninger i Kina gøre produkter i Tyskland dyrere.

Læs mere

Priserne på øl er steget markant

At drikke en kold øl på balkonen efter arbejde: denne fornøjelse er markant dyrere denne sommer end forrige år. Priserne på øl i juni måned var steget med 4,1 % sammenlignet med samme måned året forinden, meddelte de statistiske myndigheder i Wiesbaden. Flere store bryggerier hævet priserne i vinter og foråret og begrundet det med højere omkostninger.

Priserne på æblejuice er steget endnu mere end priserne på øl. Forbrugerne måtte betale 11,6 % mere for æblejuice sammenlignet med juni 2017. Årsagen til denne stigning var den dårlige æblehøst sidste år på grund af frost. Limonade kostede 5,7 % mere. Ved andre drikkevarer endte priserne derimod med at være mere moderate.

Læs mere

Mange tidligere Air Berlin ansatte har nye jobs

Knap et år efter Air Berlin meldte deres konkurs, har omkring 85 % af de tidligere 8000 ansatte ved luftfartsselskabet igen et job. Dette bringer ”Bild am Sonntag” med henvisning til interne tal fra virksomheden.

Efter det engang anden største tyske luftfartsselskab gik konkurs har andre selskaber som Eurowings, Easyjet eller Ryanair udvidet deres tilbud, og de har derfor manglet nyt personale og har ansat talrige tidligere Air Berlin medarbejdere.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: