Næsten tre millioner tyskere betaler topskat

Antallet af personer, der betaler topskat er i år steget med omkring 140.000 mennesker. I de kommende år forventes en endnu tydeligere stigning. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Prisen på ejerlejligheder stiger betydeligt

I de tyske storbyer er priserne på ejerlejligheder steget betydeligt de sidste år. I hovedstaden Berlin steg priserne særligt meget viser nye tal, som tidskriftet Finanztest beretter om.

Ifølge tidsskriftet steg priserne på lejligheder i Berlin fra slutningen af 2016 til slutningen af 2017 i gennemsnit med 15,6 %. I Frankfurt am Main ligger med en stigning på 12,5 % på en andenplads efterfulgt af Hamborg (11,4 %), Stuttgart (11,3 %) og Köln (10,8 %). På landsplan skulle købere af ejerlejligheder i slutningen af 2017 i gennemsnit betale 7 % sammenlignet med året før.

Områder, hvor ejendomme ikke steg i pris eller steg lidt i pris, findes kun i Østtyskland ifølge tallene.

Læs mere

Næsten tre millioner tyskere betaler topskat

I Tyskland er der i år omkring tre millioner mennesker, der på betaler topskat på 42 %. Dette påpeger en ny vurdering fra det tyske finansministerium efter forespørgsel fra FDP-Bundestagmedlemmet Carl-Julius Cronenberg. Dette er næsten 140.000 flere personer end det forrige år – og omkring 630.000 flere end 2014.

Fra en årlig indkomst på 54.950 euro, skal der betales topskat. Fra denne grænse bliver den øvrige indkomst beskattet med 42 %. Den dobbelte værdi gælder for ægtepar – ved dem ligger grænsen derfor på 109.900 euro.

Læs mere

Lovændring: Staten betaler børnepenge for 714.000 børn

Antallet af aleneforældre, som staten støtter i stedet for ex-partneren, er i det foregående år steget med omkring 75 %. Dette beretter ”Süddeutsche Zeitung” med henvisning til en rapport fra det tyske familieministerium. Mens der i midten af 2017 var 414.000 børn, der fik betalt børnepenge af staten, var dette tal i slutningen af marts 2018 steget til 714.000.

Årsagen til denne stigning skal findes i en lovændring. Når aleneforældre ikke får børnepenge af den anden forælder, understøtter staten med pengene i stedet. Sidste år blev retten til ekstra børnepengene udvidet.

Læs mere

About danrevisionblog (148 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: