Næsten tre millioner tyskere betaler topskat

Antallet af personer, der betaler topskat er i år steget med omkring 140.000 mennesker. I de kommende år forventes en endnu tydeligere stigning. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Prisen på ejerlejligheder stiger betydeligt

I de tyske storbyer er priserne på ejerlejligheder steget betydeligt de sidste år. I hovedstaden Berlin steg priserne særligt meget viser nye tal, som tidskriftet Finanztest beretter om.

Ifølge tidsskriftet steg priserne på lejligheder i Berlin fra slutningen af 2016 til slutningen af 2017 i gennemsnit med 15,6 %. I Frankfurt am Main ligger med en stigning på 12,5 % på en andenplads efterfulgt af Hamborg (11,4 %), Stuttgart (11,3 %) og Köln (10,8 %). På landsplan skulle købere af ejerlejligheder i slutningen af 2017 i gennemsnit betale 7 % sammenlignet med året før.

Områder, hvor ejendomme ikke steg i pris eller steg lidt i pris, findes kun i Østtyskland ifølge tallene.

Læs mere

Næsten tre millioner tyskere betaler topskat

I Tyskland er der i år omkring tre millioner mennesker, der på betaler topskat på 42 %. Dette påpeger en ny vurdering fra det tyske finansministerium efter forespørgsel fra FDP-Bundestagmedlemmet Carl-Julius Cronenberg. Dette er næsten 140.000 flere personer end det forrige år – og omkring 630.000 flere end 2014.

Fra en årlig indkomst på 54.950 euro, skal der betales topskat. Fra denne grænse bliver den øvrige indkomst beskattet med 42 %. Den dobbelte værdi gælder for ægtepar – ved dem ligger grænsen derfor på 109.900 euro.

Læs mere

Lovændring: Staten betaler børnepenge for 714.000 børn

Antallet af aleneforældre, som staten støtter i stedet for ex-partneren, er i det foregående år steget med omkring 75 %. Dette beretter ”Süddeutsche Zeitung” med henvisning til en rapport fra det tyske familieministerium. Mens der i midten af 2017 var 414.000 børn, der fik betalt børnepenge af staten, var dette tal i slutningen af marts 2018 steget til 714.000.

Årsagen til denne stigning skal findes i en lovændring. Når aleneforældre ikke får børnepenge af den anden forælder, understøtter staten med pengene i stedet. Sidste år blev retten til ekstra børnepengene udvidet.

Læs mere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: