Perfekt dansk-tysk sammenarbejde – ohne Wenn und Aber!

Den dansk-tyske Sankt Petri Skole og den tyske Sankt Petri Kirke søsætter en uafhængig, videnskabelig undersøgelse af deres historie under besættelsestiden.

I et samarbejde mellem skolens bestyrelse og kirkens menighedsråd er det lykkedes at nedsætte en forskerkommission, der tæller landets førende eksperter på området. Formændene for kirken og skolen, Claudia Dose og Marc-Christoph Wagner, er glade for, at et så stærkt og velrenommeret fagpanel har påtaget sig at koordinere opgaven: „Enhver institution bør kende sin historie med alle de nuancer, den nu indeholder. Både skolen og kirken har under besættelsen skulle navigere mellem loyaliteten overfor Danmark og afhængigheden af det tyske besættelsesregime. Vi ønsker denne periode fuldt belyst af uafhængige øjne og ohne Wenn und Aber.“

Forskerkommissionen har givet sig selv til opgave, at afgrænse den historiske undersøgelse nærmere og at udpege en faglig stærk kandidat til at udføre selve undersøgelsen. Grundlæggende ønskes det belyst, i hvilket omfang Sankt Petris situation afspejlede det danske samfunds generelle situation under Danmarks besættelse og hvilket manøvrerum skole og kirke som følge heraf bevægede sig indenfor samt hvilke kompromisser der blev indgået, f.eks. også i forhold til jødiske elever.

Det tyske udenrigsministerium har givet tilsagn om at støtte projektet med et substantielt beløb.

Et perfekt dansk-tysk sammenarbejde – ohne Wenn und Aber!

Hvis du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

 

 

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: