Perfekt dansk-tysk sammenarbejde – ohne Wenn und Aber!

Den dansk-tyske Sankt Petri Skole og den tyske Sankt Petri Kirke søsætter en uafhængig, videnskabelig undersøgelse af deres historie under besættelsestiden.

I et samarbejde mellem skolens bestyrelse og kirkens menighedsråd er det lykkedes at nedsætte en forskerkommission, der tæller landets førende eksperter på området. Formændene for kirken og skolen, Claudia Dose og Marc-Christoph Wagner, er glade for, at et så stærkt og velrenommeret fagpanel har påtaget sig at koordinere opgaven: „Enhver institution bør kende sin historie med alle de nuancer, den nu indeholder. Både skolen og kirken har under besættelsen skulle navigere mellem loyaliteten overfor Danmark og afhængigheden af det tyske besættelsesregime. Vi ønsker denne periode fuldt belyst af uafhængige øjne og ohne Wenn und Aber.“

Forskerkommissionen har givet sig selv til opgave, at afgrænse den historiske undersøgelse nærmere og at udpege en faglig stærk kandidat til at udføre selve undersøgelsen. Grundlæggende ønskes det belyst, i hvilket omfang Sankt Petris situation afspejlede det danske samfunds generelle situation under Danmarks besættelse og hvilket manøvrerum skole og kirke som følge heraf bevægede sig indenfor samt hvilke kompromisser der blev indgået, f.eks. også i forhold til jødiske elever.

Det tyske udenrigsministerium har givet tilsagn om at støtte projektet med et substantielt beløb.

Et perfekt dansk-tysk sammenarbejde – ohne Wenn und Aber!

Hvis du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

 

 

About danrevisionblog (148 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: