Kassekladde: De fem mest almindelige skattefælder – og hvordan du undgår dem

Hvis du er bogholder, skal du sørge for at alle transaktioner bliver registreret. Det gælder også optegnelse af kontantforretninger i kassekladden.

Der er strenge regler for, hvordan du skal bogføre i en kassekladde. Hvis du ikke overholder reglerne, kan du risikere at skattemyndighederne vurderer at du har haft yderligere indtægter. Det kan betyde at du skal betale ekstra skat.

En kassekladde skal opfylde følgende kriterier:

  • Ind- og udbetalinger skal tilføjes dagligt. Det betyder: ikke bare FOR hver dag, men også PÅ hver dag.
  • Der skal laves en kasseopgørelse hver dag og uregelmæssigheder skal dokumenteres. Hvis der mangler penge i kassen, skal du tjekke, om alle dagens udgifter er skrevet ind, det er typisk kilde til fejl i den hektiske dagsforretning.
  • Grundlaget for en fyldestgørende kassekladde ved en manuel kasse er en kasserapport – en liste med alle dagens indtægter. Kasserapporten skal også føres dagligt.

Alle dokumenter skal opbevares i 10 år.

Her er de 5 farligste fælder:

  • Kassens saldo er aldrig negativ. For hvis der ikke er penge i kassen, kan man heller ikke bruge dem. Ved en negativ kassesaldo vil skattemyndighederne formode at der er tale om „sorte“ indtægter, da der åbenbart har været penge som kunne tages fra kassen.
  • Ændringer i kassekladden skal altid kunne ses. Derfor skal de enten føres i hånden eller med en software, der efterfølgende dokumenterer ændringer.
  • En kassekladde uden fejl er meget usandsynlig. Skattemyndigheden kan tolke det som et tegn på, at optegnelserne er foretaget efterfølgende. Da kassekladden i et sådant tilfælde ikke overholder reglerne, kan skattemyndighederne vælge at vurdere at der har været yderligere indtægter.
  • Hvis en kunde betaler med kort, bliver det registreret som en kontantindtægt i kassekladden. I det andet skridt bliver der så noteret en bankindbetaling. Pas på, at de ikke bliver registreret dobbelt. Det ville betyde at skatten skal betale to gange
  • Hvis du bruger en elektronisk kasse, skal du gemme den såkaldte Z-kvittering sidst på dagen. Det glemmes tit. Som tommelfinger-regel gælder: Alt, hvad kassen „smider“ ud om aftenen, når dagen er slut, skal opbevares.

Hvis der er spørgsmål til bogholderi står vi gerne til rådighed.

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: