Rejseomkostninger: Disse udgifter kan trækkes fra i Tyskland

Hvad enten du for eksempel kører til en messe og overnatter der eller kun kører nogle få kilometer for at hente kontorudstyr – i begge tilfælde kan rejseomkostningerne trækkes fra i skat. Det kræver, at du er opmærksom på de gældende regler.

Rejseomkostninger omfatter:

– Kørsel
– Forplejning
– Overnatning
– Rejseudlæg

Du kan trække omkostningerne fra i skat eller som arbejdsgiver godtgøre dem skattefrit. Forudsat, at de kan begrundes skattemæssigt og sker udenfor hjem eller arbejdsplads.

Loven definerer arbejdspladsen som “første beskæftigelsessted”. Dette sted som start- og slutpunkt for rejser fra arbejdspladsen og er derfor meget vigtig for beregning af omkostninger.

Nu kommer vi til rejseomkostninger for den enkelte. Som kørselsudgifter kan du fratrække de reelle omkostninger, for eksempel prisen for offentlig transport. Hvis du kører i egen bil, kan du fratrække omkostninger per kørt kilometer. Dertil skal over 12 måneder beregne en kilometersats baseret på de faktiske omkostninger.

For at gøre det mere enkelt er der faste satser. For en personbil er det 30 cent, for ethvert andet motordrevet fartøj 20 cent.

Til forplejning er der også satser:
– For mere end otte timers fravær er det 12 euro
– For en hel kalenderdag 24 euro
– Ved rejser på flere dage er det 12 euro for afrejse- og ankomstdag uafhængig af den tid, du har været bortrejst

Hvis rejsen varer flere dage, kan du også gøre omkostninger til overnatning gældende. Disse kan fratrækkes uden begrænsninger. For måltider kan du kun beregne de faste satser.

Det betyder: Hvis du fratrækker 12 euro på afrejsedagen til forplejning, kan du ikke fratrække yderligere til morgenmad. Regninger uden angivne omkostninger til forplejning bliver nedsat med et fast beløb. For morgenmad er det 4,80 euro, for aftensmad 9,60 euro.

Som eksempel ville de 110 euro blive nedsat med 4,80 euro; altså gøre 105,20 euro gældende for den rene overnatning

Der er også andre udgifter som kan trækkes fra i skat
– Transport og opbevaring af baggage
– Arbejdsrelaterede fjernopkald og skriftlig korrespondance
– Vej og parkeringsudgifter
– Skader i forbindelse med vejulykker
– Tab af genstande

I øvrigt: Turen til vores kontor kan også trækkes fra. Men vi hjælper gerne per telefon eller mail.

 

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: