Firmabil: Sådan bliver den private kørsel beskattet i Tyskland

Hvis du har en firmabil, bruger du den som regel ikke kun arbejdsrelateret men også privat. For den private kørsel forlanger skattevæsenet, at der bliver betalt skat.

Den beskattede værdi af privatkørslen bliver beregnet med 1 %-regelen eller med kørselslogbogsmetoden.

Ved 1 %-regelen bliver 1 procent af indlandsbruttoprisen for en ny bil månedligt betalt i skat for privatkørslen. Dertil kommer vejen til arbejde. For denne tur bliver der yderligere beregnet 0,03 % af bruttokøbsprisen pr. nedlagt kilometer

Et eksempel på beregningen: Hr. Müllers firmabil havde ved registrering en købspris på 40.000 €. Hr. Müller bor 20 km fra sit arbejde. Ifølge 1 %-regelen skal Hr. Müller betale 640 € i skat hver måned for den private brug af firmabilen og for kørslen til arbejde.

Et tip til at spare penge: Prøv om de faktiske omkostninger for din firmabil er mindre end den pengemæssige fordel. Er du ansat, bør du derudover undersøge, om du har brugt bilen mindre end 180 dage om året for kørslen til og fra arbejde. I begge tilfælde vil det beskatningen blive lavere.

Alternativt til 1 %-metoden kan privatkørslen noteres med på skrift eller elektronisk i en kørselslogbog.

I kørselslogbogen forekommer forholdet mellem arbejdsrelateret kørsel – her tæller kørsel til og fra arbejde også med – og privatkørsel. Omkostningerne for bilen bliver delt ordentligt op. Andelen af privatkørsel skal beskattes.

Dertil et eksempel: Hr. Meier havde i det foregående år følgende omkostninger for sin firmabil:

  • 6.000 € Afskrivninger
  • 6.000 € for løbende omkostninger
  • 1.500 € for skat og forsikring

giver 13.500 €

Ifølge kørselslogbogen er 20 % af hans kørsel privatkørsel, derfor skal han betale 2.700 € i skat for privatkørslen.

Vi beregner individuelt for dig, hvilken metode der giver dig den mest fordelagtige kørsel. Book blot et møde med os. 

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: