Gaver til medarbejdere og forretningspartnere: Sådan sikrer du dig skattefradraget

Gaver styrker venskabet. Dette gælder også i forretningslivet. For at undgå, at du som afsender og modtager ikke får nogen slemme overraskelser fra skattevæsenet, bør du kende de skattemæssige omstændigheder. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Selskabsretsmæssige dokumenter på engelsk

En af de sidste ændringer i reglerne for registrering ved erhvervsstyrelsen i Danmark betyder fordele og lempelse i forbindelse med præsentation af dokumentation for internationalt rettede danske kapitalvirksomheder. Fra nu af er der en mulighed for, at udvalgte selskabsretmæssige dokumenter kan udarbejdes på engelsk.

For at spare unødigt dobbeltarbejde og omkostninger i forbindelse med udarbejdning af to sprogversioner, bliver reglerne for registrering ved erhvervsstyrelsen ændret.

Læs mere

Har du spørgsmål til det, er du velkommen til at kontakte advokat Dr. Claas Thöle, tlf.: +45 77 40 11 65, mail:  clt@njordlaw.com / www.rettysk.dk

Gaver til medarbejdere og forretningspartnere: Sådan sikrer du dig skattefradraget

Gaver styrker venskabet. Dette gælder også i forretningslivet. For at undgå, at du som afsender og modtager ikke får nogen slemme overraskelser fra skattevæsenet, bør du kende de skattemæssige omstændigheder.

Første forudsætning for et driftsomkostningsfradrag er, at der er en forretningsmæssig grund til at give gaven. Dette er udgangspunktet for at give en gave til en forretningsforbindelse.

Pr. år og modtager må verdien af gaver ikke være højere end 35 €. Ellers falder muligheden for et driftsomkostningsfradrag til jorden. De 35 € er en nettogrænse. Dog ikke for virksomheder, som ikke er berettet til fradrag af indkomstskatten – for eksempel for læger. I disse tilfælde gælder 35 €-grænsen inklusive moms. Gaver skal indberettes enkeltvis for hver modtager og individuelt fra øvrige driftsomkostninger.

35 €-grænsen gælder ikke for gaver til medarbejdere. Omkostningerne i forbindelse med disse bliver altid regnet som et fradrag. Forretningspartnere såvel som medarbejdere skal indberette deres gave som modtager.

Dog kan afsenderen overtage beskatningen: Du betaler generelt 30 % af gavens værdi inklusive indkomstskat. Dertil kommer et solidaritetstillæg og kirkeskat.

En vigtig undtagelse ved gaver til medarbejdere eller andre, der tilhører virksomheden:

Modtager de gaver

  1. i en særlig anledning og den samlede værdi er
  2. maksimum 60 € brutto,

er det ikke skattepligtig indkomst.

Har du flere spørgsmål? Vi hjælper dig gerne videre!

 

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: