Gaver til medarbejdere og forretningspartnere: Sådan sikrer du dig skattefradraget

Gaver styrker venskabet. Dette gælder også i forretningslivet. For at undgå, at du som afsender og modtager ikke får nogen slemme overraskelser fra skattevæsenet, bør du kende de skattemæssige omstændigheder. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Selskabsretsmæssige dokumenter på engelsk

En af de sidste ændringer i reglerne for registrering ved erhvervsstyrelsen i Danmark betyder fordele og lempelse i forbindelse med præsentation af dokumentation for internationalt rettede danske kapitalvirksomheder. Fra nu af er der en mulighed for, at udvalgte selskabsretmæssige dokumenter kan udarbejdes på engelsk.

For at spare unødigt dobbeltarbejde og omkostninger i forbindelse med udarbejdning af to sprogversioner, bliver reglerne for registrering ved erhvervsstyrelsen ændret.

Læs mere

Har du spørgsmål til det, er du velkommen til at kontakte advokat Dr. Claas Thöle, tlf.: +45 77 40 11 65, mail:  clt@njordlaw.com / www.rettysk.dk

Gaver til medarbejdere og forretningspartnere: Sådan sikrer du dig skattefradraget

Gaver styrker venskabet. Dette gælder også i forretningslivet. For at undgå, at du som afsender og modtager ikke får nogen slemme overraskelser fra skattevæsenet, bør du kende de skattemæssige omstændigheder.

Første forudsætning for et driftsomkostningsfradrag er, at der er en forretningsmæssig grund til at give gaven. Dette er udgangspunktet for at give en gave til en forretningsforbindelse.

Pr. år og modtager må verdien af gaver ikke være højere end 35 €. Ellers falder muligheden for et driftsomkostningsfradrag til jorden. De 35 € er en nettogrænse. Dog ikke for virksomheder, som ikke er berettet til fradrag af indkomstskatten – for eksempel for læger. I disse tilfælde gælder 35 €-grænsen inklusive moms. Gaver skal indberettes enkeltvis for hver modtager og individuelt fra øvrige driftsomkostninger.

35 €-grænsen gælder ikke for gaver til medarbejdere. Omkostningerne i forbindelse med disse bliver altid regnet som et fradrag. Forretningspartnere såvel som medarbejdere skal indberette deres gave som modtager.

Dog kan afsenderen overtage beskatningen: Du betaler generelt 30 % af gavens værdi inklusive indkomstskat. Dertil kommer et solidaritetstillæg og kirkeskat.

En vigtig undtagelse ved gaver til medarbejdere eller andre, der tilhører virksomheden:

Modtager de gaver

  1. i en særlig anledning og den samlede værdi er
  2. maksimum 60 € brutto,

er det ikke skattepligtig indkomst.

Har du flere spørgsmål? Vi hjælper dig gerne videre!

 

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: