OECD sænker Tysklands vækstprognose

Hvor meget eksporterer Tyskland? Donald Trumps udmeldinger om en en toldmur på stål og biler svækker Tysklands konjunkturudsigter. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Antallet af arbejdsløse faldt i maj til 2,3 millioner

Det tyske Bundesargentur für Arbeit (BA) registrerede i maj måned 2,315 millioner arbejdsløse i Tyskland. Dermed er antallet af arbejdsløse i maj måned på det laveste siden Tysklands genforening. Det er 68.000 færre end i april og 182.00 færre end året forinden, meddelte myndighederne. Antallet af arbejdsløse er faldet med 0,2 procentpoint til nu at være 5,1 %.

”Arbejdsløsheden og underbeskæftigelse er igen faldende, den forsikringspligtige beskæftigelse er igen stigende og efterspørgslen på arbejdskraft er ualmindelig høj”, sagde BA-formanden Detlef Scheele.

Læs mere

OECD sænker Tysklands vækstprognose

Organisationen for de industrielle lande OECD sænker deres vækstprognose for den tyske økonomi. Tysklands bruttonationalprodukt bør ifølge organisationens vurdering stige med 2,1 % i år såvel som næste år. I marts gik de ud fra en stigning på 2,4 eller 2,2 %.

”Den stigende handels- og investeringsprotektionisme kan skade verdenshandelen og forstyrre de globale forsyningskæder, som er afgørende for tysk eksport”, forklarer OECD. ”Dette kan påvirke den økonomiske vækst og beskæftigelsen i Tyskland.”

Læs mere

Deutsche Bahn: priserne falder permanent

Jernbaneselskabet Deutsche Bahn ønsker at vinde flere kunder med nye tilbud på langfart. I fremtiden vil selskabet sælge billetter fra 19,90 euro på lange strækninger. De tidligere udsalgstilbud bliver fra august solgt til en endnu billigere pris i en tredje priskategori.

Ind til nu kan man købe billetter til normale flex- og tilbudspriser. Den ekstra billige tilbudspris er en helt ny tredje priskategori. Disse billetter kan dog ikke tilbagebetales.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: