Sagsdokumentation: Sådan skal du lave din bogføring til det tyske finansamt

Den tyske finansforvaltning angiver, at du skal fremlægge din bogføring igennem sagsdokumentation. Vi forklarer, hvordan man gør det. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Åbningen af hovedlufthavnen BER forsinkes endnu engang

Hos den delvist færdige hovedlufthavn BER i Berlin er der problemer med kabelrenovering. Dette berettede avisen Bild am Sonntag gennem påvisning af dokumenter fra TÜV Rheinland og projektlederfirmaet WSP. Ifølge dem fremgår det i en intern statusopgørelse fra WSP fra d. 16. April, som avisen efter eget udsagn forelægger, at kablerne til BER er 11 måneder bagude i forhold til tidsplanen. Opgørelsen angiver 1.415 mangler, deraf 863 “væsentlige mangler”. Videre forsinkelse vil hænde med over 50% sandsynlighed, erklærer opgørelsen.

Ifølge Bild, erklærer projektlederfirmaet, at den oprindeligt planlagte åbning, oktober 2020, ikke er realistisk. Lufthavnens talsmand Stefan Hönemann modsagde dette udsagn. BER har været under konstruktion siden 2006; fem gange har åbningen, der sidst var planlagt at være i Oktober 2011, måtte udskydes.

Læs mere

––––

Sagsdokumentation: Sådan skal du lave din bogføring til det tyske finansamt

Igennem det såkaldte GoBD angiver den tyske finansforvaltning, at du skal fremlægge din  bogføring igennem sagsdokumentation.  Alt fra indberetning af papirboner eller digitale regninger til arkivering og dokumentation af ordrer skal bogføres for finansamtet.

Ved besøg af finansforvaltningen vil skattearbejderen forlange denne dokumentation af dig – særligt kasseopgørelsen. Når bogføringen ikke bliver godkendt på grund af en forkert eller mangelfuld sagsdokumentation, kan det tyske finansamt i værste fald kassere den.

Målet med sagsdokumentationen er, at din bogføring er indholdsmæssig forståelig og mulig at verificere. Derfor skal sagsdokumentation beskrive fire områder:

  • En generel beskrivelse af de elektroniske såvel som de fysiske bogføringssystemer. Helst i et flow diagram , hvori regninger bliver behandlet i de forskellige systemer.
  • En anvendelsesdokumentation bestående af brugsanvisningen for de anvendte systemer.
  • En teknisk systemdokumentation. Dertil hører først og fremmest detaljer for anvendelse af hard- og software, anvendte dataformater og databehandlingsmuligheder.
  • En driftsdokumentation, hvor der blandt andet er en arbejdsanvisning til skattemedarbejderen, der har til ansvar at undersøge din virksomhed, og ikke mindst en beskrivelse, der omfatter det interne kontrolsystem.

Fremfør helst din sagsdokumentation som følger:

  • Beskriv den soft- og hardware, der bliver benyttet i din bogføring. Dertil hører ikke kun bogføringssoftware, men også f.eks. kasser, den benyttede type scanner, dokumentmanagementsystemer og så videre.
  • Sæt samtlige af brugsvejledningerne af systemerne sammen.
  • Beskriv processen af din bogføring og indberetning af regninger i egne ord.

Ved fremførelse af disse grundlag sætter vi gerne din sagsdokumentation sammen. Bestil en tid, hvor vi kan gennemgå det overstående!

––––

Postbank lukker hver tiende af deres banker

Die Postbank vil tilsyneladende inden slutningen af 2018 lukke cirka hver tiende af deres omkring 1000 banker. “Der kommer til at lukke over 100 bare i år”, sagde Postbank-bestyrelsesformanden Susanne Klöß til Bild am Sonntag. På en intern liste, som bladet hævder at besidde, blev tilsammen 72 lokaliteter i hele Tyskland nævnt.

Lukningerne skulle allerede være begyndt i februar. Mange af de banker, det omhandler, er ifølge beretningen urentable. Størstedelen af medarbejderne er lånt fra Deutschen Post og vil komme tilbage hertil. “Vores medarbejdere skifter til andre lokaliteter, alle får en lignende beskæftigelse”, sagde Klöß.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: