Stadig kun få kvinder i lederstillinger

Trods kvindekvoter og gode intentioner er der stadig kun få kvinder i spidsen for tyske koncerner. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Mange tyske forsyningsselskaber har høj gæld

Trods den gode konjunktur og høje skatteindtægter er mange forsyningsselskaber i storbyer ifølge en ny undersøgelse i en økonomisk dårlig situation. Blandt 91 undersøgte kommunale selskaber i Tyskland er det næsten halvdelen (44 procent) der har høj gæld, viser en rapport fra konsulentselskabet KPMG. Andre har svært ved at klare renterne for deres lån eller har kun meget begrænset egenkapital. Men selskaberne som forsyner borgere med elektricitet, gas eller vand er vigtige for det offentlige liv.

Mange af selskaberne taber pengene på dele af deres forretning, som den offentlige transport eller svømmebade, og samtidig investeres der stort i bæredygtig energi. Mere end tre fjerdedele af selskaberne med en vanskelig økonomisk situation angiver at skiftet til grøn energi er årsagen, hedder det i rapporten. Priskampen stiger og samtidig bliver kraftværk med konventionel energi til en underskudsforretning.

Læs mere

Stadig kun få kvinder i lederstillinger

Det er svært at finde kvinder i chefetagerne hos tyske koncerner og udviklingen står stille. En sammenligning mellem 30 børsnoterede virksomheder i Frankrig, Storbritannien, Polen, Sverige, Tyskland og USA viser, at Tyskland har en bundplacering, viser en undersøgelse fra Allbright fonden.

Kvinder udgør kun 12 procent af bestyrelsesmedlemmerne i de 30 virksomheder pr. 1. april. I Tyskland er tallet på 10 procent og dermed ligger landet på niveau med Indien og Tyrkiet.

Læs mere

Forbrugerbeskyttere advarer energiselskaber

Nu reagerer forbrugerbeskyttere på skjulte prisforhøjelser hos el- og gasselskaber. Tre virksomheder har modtaget advarsler, siger Wolfgang Schuldzinski, der er chef for Verbraucherzentrale NRW. Herunder er to discount-udbydere, der reklamerer aggressivt med billigpriser på prisportalen og herefter skruer priserne op i det skjulte.

Hvis selskaberne fortsætter denne praksis trods advarsler, bliver de trukket i retten, hedder det fra forbrugercentralen, hvor man henviser til en dom fra Oberlandesgerichts Düsseldorf. Domstolen afgjorde i 2016 at en uigennemskuelig mail om prisforhøjelse fra en energiudbyder var ugyldig.

Læs mere

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: