Dobbelt husførelse: Sådan trækker du udgifterne til ekstra bolig fra i skat

I en mobil arbejdsverden lægger arbejdspladsen og bopæl ofte langt fra hinanden. Hvis du har dobbelt husførelse kan du få skattefordele i Tyskland. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Koalition planlægger stor bolig- og lejepakke

Parti-og gruppeformand Andrea Nahles (SPD) vil modvirke lejestigningerne i de tyske byer med mere nybyggeri. „Specielt når det gælder boliger til rimelige priser, har vi brug for at komme fremad hurtigt og realisere aftalerne i regeringskontrakten,“ siger Nahles til Deutsche Presse-Agentur efter et topmøde med gruppeformændene fra CDU, SDU og SPD.

„Boligen er det sociale spørgsmål i vor tid, folk venter nu på, at der skal ske noget,“ siger Nahles. Det forventes at gruppeformændene Volker Kauder (CDU), Alexander Dobrindt (CSU) og Nahles snart vil fremlægge konkrete planer, der kan omsættes til lovgivning.

Læs mere

––––––

Dobbelt husførelse i Tyskland: Sådan trækker du udgifterne til ekstra bolig fra i skat

I en mobil arbejdsverden lægger arbejdspladsen og bopæl ofte langt fra hinanden. Da familien ikke altid kan eller vil flytte med, er det ofte nødvendigt at leje en ekstra bolig i nærheden af arbejdspladsen. De omkostninger der er forbundet med dette kan du trække fra i skat eller få arbejdsgiveren til at godtgøre skattefrit.

Her gælder dog en række forudsætninger og begrænsninger:

  • For at falde ind under dobbelt husførelse, skal du også rent faktisk have udgifter til to husholdninger.
  • Livsmidtpunktet skal være placeret ved hovedbopælen, for at den ekstra bolig kan begrundes erhvervsmæssigt. Dette kriterium er normalt opfyldt hvis du er gift og har børn.
  • For ledige forlanger skattemyndighederne ofte et bevis for, hvor livsmidtpunktet er; det kan eksempelvis dokumenteres med medlemskaber af foreninger eller pleje af pårørende.

Den anden bopæl skal bruges af jobmæssige årsager. Det kan eksempelvis være:

  • Nyansættelse eller skift af arbejdsforhold
  • Forflytning til datterselskab eller underafdeling

Hvis forudsætninger er opfyldt, kan du trække følgende omkostninger fra:

  • Flytteomkostninger, evt. som et fast beløb
  • Møblement som skabe, seng, køkken, service osv. til den ekstra bopæl.
  • Udgifter til lejebolig eller ejerbolig (her gælder dog en maksimal grænse på 1.000 euro om måneden eller 12.000 euro for et helt år).
  • En hjemtur om ugen til familien med 0,30 euro per kilometer afstand
  • Hvis du har en firmabil, skal du også ikke betale skat når bilen benyttes til ture hjem til familien. Til gengæld kan køreomkostningerne naturligvis heller ikke trækkes fra i skat

I de første måneder kan du trække de normale forplejnings-ekstraudgifter fra på 24 euro per komplet dag. Betaler din arbejdsgiver dine omkostninger, kan du ikke opnå yderligere skattefradrag for denne del.

Hvis du snart har dobbeltførelse, så kan vi rådgive dig om, hvordan du kann udnytte fradragsmulighederne optimalt. Tag kontakt til os. Vi hjælper gerne videre.

 

––––––

Deutsche Post overvejer at hæve priser

Det kan snart blive dyrere at sende pakker. Deutsch Post overvejer en prisforhøjelse på pakkeforsendelser, sagde koncernchef Frank Appel, der i øjeblikket også er chef for pakke-divisionen, tirsdag på et analytiker-møde i London.  Baggrunden er falden indtjening i brev- og pakke-divisionen i første kvartal.

Der er endnu ikke taget en konkret beslutning om at hæve priserne, ifølge selskabet. Inden priserne hæves vil koncernes diskutere ændringerne med storkunderne.

For almindelige breve kann priserne stige fra 2019 for forbrugere. Det kræver dog en godkendelse fra myndighederne.

Læs mere

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: