Flere ledige stillinger end nogensinde før

Det bliver til stadighed sværere for tyske virksomheder at finde egnede medarbejdere. Antallet af ledige stillinger når rekordhøjder. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Tysklands finansminister Scholz agter at fortsætte sin forgængers sparekurs

Finansminister Olaf Scholz (Socialdemokratiet) tilstræber et budget, der er i balance. Det udtaler han i forbindelse med præsentationen af statsbudgettet for 2018. Den tyske Forbundsregering vil bruge 341 milliarder Euro i 2018 uden at stifte ny gæld. I det kommende år beløber det samlede budget sig til rundt regnet 368 milliarder Euro.

I 2019 vil Tysklands gældskvote formentlig synke til under 60 procent, sagde Scholz endvidere. Han vil neddrosle udgifterne fra 37,9 milliarder Euro i det kommende år til 33,5 milliarder Euro i 2022.

Læs mere

Flere ledige stillinger end nogensinde før

Antallet af ledige stillinger i Tyskland når rekordhøjder. Det tyske Institut for Arbejdsmarkedsforskning (IAB) kunne for nyligt meddele, at der i første kvartal var 1.190 millioner ledige stillinger. Det hidtil højeste antal ledige stillinger i nøglekvartalet i 2017 blev dermed overgået med 7.000. Sammenholdt med året før kunne arbejdsmarkedsforskerne fortegne en stigning på 126.000 ledige stillinger.

Arbejdsmarkedsforskerne kunne meddele, at det bliver stadig mere udfordrende at finde de rigtige medarbejdere. Således var besættelsen af hele 43 procent af ledige stillinger i 2017 forbundet med problemer.

Læs mere

Ejendomsskat: svære forhandlinger forude

Det står fast, at de tyske ejendomsskatter skal genberegnes. Fra nu af vil man brydes om, hvordan genberegningen skal ske, og der venter svære forhandlinger. Delstaterne er uenige om, hvordan Forfatningsdomstolens foreskrevne reform skal implementeres.

Finansministrene fra Forbund og Delstater besluttede onsdag at efterprøve forskellige modeller på deres duelighed. Efter deres møde kunne Hessens finansminister Thomas Schäfer (CDU) meddele, at det handlede om at finde ud af, hvilken af de afprøvede reformmodeller, der kunne virkeliggøres inden for Forfatningsdomstolens tidsfrist.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: