Tyskere vil beskytte landets erhvervsliv

Ifølge en rundspørgsel har tyskerne en positiv holdning til frihandel. Men mange frygter at globaliseringen har negative konsekvenser, også for dem selv. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Forbund og kommuner betaler ti milliarder mere til løn

Forhandlerne er nået til enighed om en ny overenskomst til de omkring 2,3 millioner ansatte i forbundet og kommuner. Deres løn stiger i tre omgange, med 3,2 pct i 2018 og i de efterfølgende to år med 3,1 og 1,1 pct. Det medfører meromkostninger for forbund og kommuner på omkring ti milliarder euro i de næste to og et halvt år.

For fagforbundene er det „den bedste overenskomst i flere år“. Hver af de 2,3 millioner ansatte i forbund, byer og kommuner får mindst 175 euro mere om måneden.

Læs mere

Tyskere ønsker mere beskyttelse til landets erhverv

Mange tyskere har et grundlæggende positivt syn på globaliseringen og frihandel, men de ønsker samtidig større beskyttelse mod de negative konsekvenser. I en rundspørge fra Bertelsmann-Stiftung fortæller 70 procent af de adspurgte, at de ser positivt på den voksende international handel. Men samtidig føler halvdelen af borgerne (52 pct.), at forbundsregeringen ikke gør nok for at beskytte mod de negative konsekvenser.

Et flertal på 57 procent af de adspurgte ønsker sig især mere beskyttelse til det tyske erhvervsliv mod udenlandske konkurrenter. Dette behov er dog endnu mere udpræget i andre lande: I Frankrig er det tre fjerdedele af borgerne, der ønsker mere beskyttelse mod den internationale konkurrence, i USA er det 61 pct og i Storbritannien 59 pct.

Læs mere

Tyskland modtager 10.000 flygtninge

Tyskland vil ifølge EU-Kommissionen modtage mere end 10.000 flygtninge fra Nordafrika og Mellemøsten gennem et EU-program. Forbundsregeringen har sendt det pågældende tilsagn i denne uge, siger EU-migrations- og indenrigskommissær Dimitris Avramopoulos til “Funke Mediengruppe“.

Andre medlemslande har allerede accepteret at modtage 40.000 flygtninge, og dermed er målet for „resettlement-programmet“ allerede nået og endda overtruffet. „Den tyske regering står igen klar, når det gælder om at vise international solidaritet,“ roser EU-kommissæren.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: