Arbejdsgivere kræver fleksible arbejdstidsregler

Erhvervsforbund lægger arbejdstidspres på regeringen. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Kommuner har rekordoverskud

Kommunerne i Tyskland har i det forgangne år opnået et rekordoverskud som følge af højkonjunktur og de lave renteomkostninger. Året sluttede med et plus på 10,7 milliarder euro for kommunerne, fortæller den tyske statistik-myndighed. Kun bystaterne Berlin, Hamborg og Bremen er ikke med i opgørelsen.

Som det hedder i meddelelsen, betyder den nye rekord at kommunernes finansielle situation yderligere er forbedret. Allerede siden 2012 har indtægterne været større end udgifterne.

Læs mere

Arbejdsgivere kræver fleksible arbejdstidsregler

De tyske arbejdsgiverforbund kræver nu ligesom håndværket at arbejdstidsreglerne skal være mere fleksible. „Det tyske erhvervsliv har brug for mere end bare plads til at eksperimentere, vi kræver udtrykkeligt en grundlæggende opdatering af arbejdsgiverloven,“ siger formanden for arbejdsgiverforbundenes hovedorganisation, BDA, Ingo Kramer, til avisen „”Rheinischen Post”.

Den stramme lovmæssige reguleringen af den daglige maksimale arbejdstid og hviletider passer ikke til virkeligheden på arbejdspladserrne og den internationale konkurrence, der er drevet af globalisering og digitalisering.

Håndsværksforbundets formand  Hans Peter Wollseifer har allerede opfordret arbejdsminister Hubertus Heil (SPD) til at løsne arbejdstidsreglerne. Digitaliseringen betyder at otte-timers-arbejdsdagen allerede er forældet, mener arbejdsgiverne, da lønmodtageren kan arbejde online til enhver tid.

Læs mere

Bus og tog mere populære end nogensinde

I år 2017 har omkring 31,5 millioner passagerer hver dag benyttet busser og tog, fortæller den tyske statistik-myndighed. I forhold til året før er der tale om en stigning på 1,1 pct og for første gang er antallet af ture nu over 11,5 milliarder.

Det er nær- og fjerntransport med busser, tog, S-tog og metro, der er medregnet i opgørelsen. Væksten er især sket i togtransporten – i nærtrafik med 2,4 pct til 2,7 milliarder ture, i fjerntrafik med 2,3 pct til 142 millioner ture.

Ifølge opgørelsen er den generelle stigning i antallet af indbyggere, erhvervsdrivende, skoleelever og studerende også skyld i, at den offentlige nær- og fjerntrafik er blevet mere brugt i 2017.

Læs mere

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: