Arbejdsgivere kræver fleksible arbejdstidsregler

Erhvervsforbund lægger arbejdstidspres på regeringen. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Kommuner har rekordoverskud

Kommunerne i Tyskland har i det forgangne år opnået et rekordoverskud som følge af højkonjunktur og de lave renteomkostninger. Året sluttede med et plus på 10,7 milliarder euro for kommunerne, fortæller den tyske statistik-myndighed. Kun bystaterne Berlin, Hamborg og Bremen er ikke med i opgørelsen.

Som det hedder i meddelelsen, betyder den nye rekord at kommunernes finansielle situation yderligere er forbedret. Allerede siden 2012 har indtægterne været større end udgifterne.

Læs mere

Arbejdsgivere kræver fleksible arbejdstidsregler

De tyske arbejdsgiverforbund kræver nu ligesom håndværket at arbejdstidsreglerne skal være mere fleksible. „Det tyske erhvervsliv har brug for mere end bare plads til at eksperimentere, vi kræver udtrykkeligt en grundlæggende opdatering af arbejdsgiverloven,“ siger formanden for arbejdsgiverforbundenes hovedorganisation, BDA, Ingo Kramer, til avisen „”Rheinischen Post”.

Den stramme lovmæssige reguleringen af den daglige maksimale arbejdstid og hviletider passer ikke til virkeligheden på arbejdspladserrne og den internationale konkurrence, der er drevet af globalisering og digitalisering.

Håndsværksforbundets formand  Hans Peter Wollseifer har allerede opfordret arbejdsminister Hubertus Heil (SPD) til at løsne arbejdstidsreglerne. Digitaliseringen betyder at otte-timers-arbejdsdagen allerede er forældet, mener arbejdsgiverne, da lønmodtageren kan arbejde online til enhver tid.

Læs mere

Bus og tog mere populære end nogensinde

I år 2017 har omkring 31,5 millioner passagerer hver dag benyttet busser og tog, fortæller den tyske statistik-myndighed. I forhold til året før er der tale om en stigning på 1,1 pct og for første gang er antallet af ture nu over 11,5 milliarder.

Det er nær- og fjerntransport med busser, tog, S-tog og metro, der er medregnet i opgørelsen. Væksten er især sket i togtransporten – i nærtrafik med 2,4 pct til 2,7 milliarder ture, i fjerntrafik med 2,3 pct til 142 millioner ture.

Ifølge opgørelsen er den generelle stigning i antallet af indbyggere, erhvervsdrivende, skoleelever og studerende også skyld i, at den offentlige nær- og fjerntrafik er blevet mere brugt i 2017.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: