Ver.di varsler omfattende advarselstrejker

Børnehaver, sygehuse, lufthavne: Fagforeningen planlægger nye strejer i overenskomst-striden i den offentlige sektor. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

BMW og Daimler går sammen om at stifte milliard-koncern

Efter lange forhandlinger er parterne nu nået til enighed. BMW og Daimler stifter et joint-venture, der skal sætte et afgørende præg på „fremtidens mobilitet“, som de to virksomheder fortalte onsdag.

De to ærkerivaler kombinerer nu alt, som de har samlet af mobilitetsydelser i de forgangne år: carsharing, køretjenester, taxiformidling og også den digitale søgning efter parkeringspladser og opladningsstationer til elbiler. Planen er at opbygge en serviceleverandør for mobilitet med fire millioner kunder, 20.000 biler og en værdi på mere end en milliard euro.

Læs mere

Ver.di varsler omfattende advarselsstrejker

Kort tid inden den nye forhandlingsrunde i den offentlige sektor må borgerne igen indstille sig på omfattende advarselsstrejker i hele Tyskland. Efter en pause i påsken er der planlagt nye arbejdsnedlæggelser specielt mellem den 9. og 13. april, fortæller formanden for fagforbundet Ver.di, Frank Bsirske. „De kan regne med, at mobiliseringen er bredt og dækker et stort område,“ siger han. „Det gælder på børnepasnings-området såvel som i affaldsbortskaffelse og i lufthavne og på sygehuse.

I overenskomst-striden for 2,3 millioner beskæftigede hos forbundet og kommuner er de to hidtidige forhandlinger endt “komplet resultatløse”. Nu skal der sendes et tydeligt signal inden den næste forhandlingsrunde den 15. og 16. april. Fagforeningen kræver seks procent mere løn til de 2,3 millioner beskæftigede i den offentlige sektor. Hver enkelt skal have mindst 200 euro mere om måneden. Arbejdsgiverne afviser dette krav.

Læs mere

Lufthavn Tegel: Berlin vil ikke omsætte resultatet af folkeafstemningen

Landsregeringen i Berlin vil ikke omsætte resultatet af folkeafstemningen om at holde lufthavnen Tegel åben. Regeringen, der består af SPD, Linke og de Grønne, opfordrede tirsdag parlamentet til at støtte beslutningen om, at det ikke er muligt at følge folkeafstemningens resultat. Et flertal på 56 procent af borgerne stemte for et halvt år siden for, at Tegel fortsat skal bruges parallel med det kommende hovedstadslufthavn Berlin Brandenburg (BER).

Folkeafstemningen den 24. september skete på initiativ af partiet FDP i Berlin og blev støttet af AFD og dele af CDU. Den rød-rød-grønne regering med borgmester Michael Müller (SPD) i spidsen afviste derimod konceptet med en dobbeltstruktur. Da folkeafstemningen ikke byggede på et lovforslag, var resultatet ikke bindende.

Læs mere

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: