Her er planen fra Tysklands nye regering

Angela Merkel har afleveret den første regeringserklæring fra den nye store koalition. Vi sammenfatter de vigtigste punkter. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Kraftig vækst – trods handelsstrid

De fem økonomiske vismænd har hævet prognosen for væksten i det tyske erhvervsliv. Bruttonational-produktet, altså summen af alle producerede varer og tjenesteydelser, vil i år vokse med 2,3 procent som følge af den positive eksportudvikling, ifølge regeringens rådgiverpanel.

„De positive vækstprognoser skal ikke skjule, at risikofaktorerne for den økonomiske udvikling i den seneste tid er øget,“ advarer panelet samtidig. Foruden valgresultatet i Italien og det usikre resultat fra Brexit-forhandlingerne er det specielt den varslede toldforhøjelse fra USA på stål og aluminium, der bidrager til dette.

Læs mere

Her er planen fra Tysklands nye regering

Angela Merkel har afleveret den første regeringserklæring fra den store koalition. Her er de vigtigste punkter for erhvervslivet:

Isolation skader alle

Henvendt til den amerikanske præsident Donald Trump, der vil indføre strafafgifter på stål og aluminium, sagde Merkel, at isolation skader alle. I EU er der enighed om, at toldafgifterne er forkerte og i strid med gældende regler.

Dieselkrisen er en af de første opgaver

En af de første opgaver bliver dieselkrisen. „Vi afviser omfattende kørselsforbud,“ sagde Merkel. Der skal tages hensyn til både renere luft og mobilitet, uden at diesel-bilister bliver taberne. „Virksomhederne skal stå til ansvar for deres fejl“. Merkel sagde om bilindustriens fremtid: „Forbrændingsmotoren er en overgangsteknologi …. Fremtiden tilhører alternative fremdriftsmidler“.

Fuldbeskæftigelse inden 2025

Inden 2025 skal der være fuld beskæftigelse i hele Tyskland, sagde Merkel. Det kræver at erhvervslivet bliver styrket, for det er her at arbejdspladserne skal skabes.

Læs mere

Statsadvokat ransager BMW-hovedkvarter

Statsadvokaten fra München har ransaget BMW-hovedkvarteret i München i forbindelse med en mistanke om ulovlig software til deaktivering af diesel-udstødningsrensning. Ifølge statsadvokaten har omkring 100 politifolk deltaget i aktionen i München og en lokation i Østrig.

Sagen handler om 11.400 fartøjer, hvor det i flere uger har været kendt, at deres udstødningsværdier er højere end tilladt. Bilproducenten forklarer det med en misforståelse: Ved interne tests er man kommet frem til, at en korrekt udviklet software er blevet installeret på den forkerte model-version.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (291 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: