Tyskerne i bedste købehumør

Den positive udvikling i erhvervslivet smitter af på de tyske forbrugere. Forbruget er vokset kraftigere end i de sidste 20 år. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Familieret i Tyskland

Tysk statsborgerskab kan opnås på flere forskellige måder. Enten ved fødsel i landet, ved fødsel af et tysk forældrepar, ved adoption, eller ved naturalisation. Fra september 2015 er det endvidere muligt for danske statsborgere at opnå dobbelt statsborgerskab.

I denne artikel (på dansk) findes der et overblik over de væsentligste retlige krav og processen.

Har du spørgsmål til det, er du velkommen til at kontakte advokat Dr. Claas Thöle, tlf.: +45 77 40 11 65, mail:  clt@njordlaw.com / www.rettysk.dk

Vækst i tysk forbrug

Tyskernes forbrug er vokset hurtigere i 2017 end i de sidste to årtier. Den positive udvikling i erhvervslivet og på arbejdsmarkedet har udløst en stigning i forbruget på 3,6 procent, fortæller det tyske Statistische Bundesamt. Det er den største stigning siden 1994.

Den største vækst er sket inden for sko og beklædning (plus 5,9 pct.), biler (plus 8,6 pct.) og brændstof (plus 7,8 pct.).

Læs mere

Lønkonflikt: Strejker truer i det offentlige

Allerede inden påske vil de beskæftigede inden for dagpleje, renovation og lufthavne muligvis nedlægge deres arbejde. Dermed vil fagforeningerne lægge pres under de igangværende overenskomst-forhandlinger. Ifølge ver.di-chef Frank Bsirske vil der være strejker på alle områder inden for det offentlige, både hos kommuner og forbundsmyndigheder.

I den anden forhandlingsrunde er fagforbundene og de offentlige arbejdsgivere ikke kommet nærmere hinanden i overenskomst-striden. Forbundet indledte mandag forhandlingsrunden på to dage uden et nyt tilbud. Både forbundet og kommunernes arbejdsgiverforening afviser fagforeningernes krav som for høje. Ver.di og Beamtenbund kræver seks til syv procent mere i løn.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: