Antallet af ledige stillinger når nye højder

På det tyske arbejdsmarked er der flere ledige stillinger end nogesinde. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Fast ejendom i Tyskland

Ved køb af fast ejendom i Tyskland gælder der nogle særlige regler. Eksempelvis er en aftale om køb af fast ejendom kun gyldig, hvis den er indgået foran en notar. Endvidere skal man som køber være særligt opmærksom på ejendommens senere afkastmuligheder, da det ellers kan blive en dyr forretning.

I denne artikel (på dansk) findes der et overblik over de væsentligste ligheder og forskelle mellem den tyske og den danske ret.

Har du spørgsmål til det, er du velkommen til at kontakte advokat Dr. Claas Thöle, tlf.: +45 77 40 11 65, mail:  clt@njordlaw.com / www.rettysk.dk

Antallet af ledige stillinger når nye højder

Antallet af ledige stillinger i Tyskland nåede nye højder i slutning af sidste år. I det fjerde kvartal af 2017 var der på landsplan omkring 1,2 millioner ledige stillinger, lyder det ifølge Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung (IAB). Dette var 128.000 flere ledige stillinger end i året forinden.

I 2012 lå antallet af ledige stillinger i fjerde kvartal på 870.000. Ifølge IAB søgte man i slutningen af det foregående år 918.000 beskæftigede i Vesttyskland og 265.000 i Østtyskland. Mere end halvdelen af de ledige stillinger er ifølge IAB i mindre virksomheder med mindre end 50 medarbejdere.

Læs mere

Tyskland er europamestre i patent

Tyske virksomheder ligger i spidsen i Europa når det kommer til patentansøgninger. Dette fremgår af en årsrapport fra det Europæiske Patentkontor (EPO). Antallet af ansøgninger fra Tyskland er ifølge EPO steget med 1,9 procent siden 2016 og ligger nu på 25.490.

De fleste af ansøgningerne kom fra tyske tech-virksomheder inden for områderne ”elektriske maskiner, apparater og energi”, transport og målingsteknologi. Omkring hver tredje patentansøgning i Europa kommer fra en tysk virksomhed.

EPO modtog i 2017 omkring 166.000 patentansøgninger i alt. Dette var en stigning på 3,9 % i forhold til det foregående år og udgør en ny rekord.

Læs mere

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: