Her er Tysklands vigtigste handelspartnere

Kina var den største handelspartner for det tyske erhvervsliv i 2017. Størstedelen af de tyske eksporter gik dog til USA. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Ny stor koalition går efter et „sort nul“

Det er især én person, der forbindes med et „sort nul“: den tidligere finansminister Wolfgang Schäuble (CDU). Han administrede forbundslandets finanser i fire år uden at optage ny gæld. Den nye store koalition har samme mål – hvis den står regeringsmagten.

Samlet set er den økonomiske situation i Tyskland stadig god. Forbundsbanken forventer et konjunkturboom i 2018. „Det største erhvervsliv er i en højkonjunkturfase,“ hedder det i bankens månedsrapport.

Læs mere

Her er Tysklands vigtigste handelspartnere

For andet år i træk er Kina den største handelspartner for Tyskland, viser de seneste tal fra den tyske statistik-myndighed. I 2017 importerede Tyskland kinesiske varer til en værdi af 100,5 milliarder euro. Den tyske eksport til Kina var på 86,2 milliarder euro. Et tysk importoverskud på 14,3 milliarder euro.

Den andenstørste handelspartner var Holland, hvor import- og eksport-handlen med Tyskland samlet set beløb sig til 177,3 milliarder Euro i 2017. Herefter følger USA med 172,6 milliarder euro. Frankrig faldt fra en andenplads til en fjerdeplads i 2017. I næsten 40 år – fra 1975 til 2014 – var nabolandet den største handelspartner for Tyskland.

Læs mere

Hvordan gør man sin arveadkomst gældende i Tyskland?

De fleste danskere vil på et tidspunkt krydse den tyske grænse. Samtidigt vælger flere danskere at bosætte sig og arbejde i Tyskland. Der er imidlertid store forskelle mellem tysk og dansk ret, som man bør være opmærksom på, når man krydser grænsen.

Hvordan gør man sin arveadkomst gældende i Tyskland? Hvor bliver arven beskattet? Er det nødvendigt at oprette et testamente i Tyskland? I denne artikel giver vi et overblik over de væsentligste ligheder og forskelle mellem den tyske og den danske arveret.

Har du spørgsmål til det, er du velkommen til at kontakte advokat Dr. Claas Thöle, tlf.: +45 77 40 11 65, mail:  clt@njordlaw.com / www.rettysk.dk

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: