Her er Tysklands vigtigste handelspartnere

Kina var den største handelspartner for det tyske erhvervsliv i 2017. Størstedelen af de tyske eksporter gik dog til USA. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Ny stor koalition går efter et „sort nul“

Det er især én person, der forbindes med et „sort nul“: den tidligere finansminister Wolfgang Schäuble (CDU). Han administrede forbundslandets finanser i fire år uden at optage ny gæld. Den nye store koalition har samme mål – hvis den står regeringsmagten.

Samlet set er den økonomiske situation i Tyskland stadig god. Forbundsbanken forventer et konjunkturboom i 2018. „Det største erhvervsliv er i en højkonjunkturfase,“ hedder det i bankens månedsrapport.

Læs mere

Her er Tysklands vigtigste handelspartnere

For andet år i træk er Kina den største handelspartner for Tyskland, viser de seneste tal fra den tyske statistik-myndighed. I 2017 importerede Tyskland kinesiske varer til en værdi af 100,5 milliarder euro. Den tyske eksport til Kina var på 86,2 milliarder euro. Et tysk importoverskud på 14,3 milliarder euro.

Den andenstørste handelspartner var Holland, hvor import- og eksport-handlen med Tyskland samlet set beløb sig til 177,3 milliarder Euro i 2017. Herefter følger USA med 172,6 milliarder euro. Frankrig faldt fra en andenplads til en fjerdeplads i 2017. I næsten 40 år – fra 1975 til 2014 – var nabolandet den største handelspartner for Tyskland.

Læs mere

Hvordan gør man sin arveadkomst gældende i Tyskland?

De fleste danskere vil på et tidspunkt krydse den tyske grænse. Samtidigt vælger flere danskere at bosætte sig og arbejde i Tyskland. Der er imidlertid store forskelle mellem tysk og dansk ret, som man bør være opmærksom på, når man krydser grænsen.

Hvordan gør man sin arveadkomst gældende i Tyskland? Hvor bliver arven beskattet? Er det nødvendigt at oprette et testamente i Tyskland? I denne artikel giver vi et overblik over de væsentligste ligheder og forskelle mellem den tyske og den danske arveret.

Har du spørgsmål til det, er du velkommen til at kontakte advokat Dr. Claas Thöle, tlf.: +45 77 40 11 65, mail:  clt@njordlaw.com / www.rettysk.dk

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: