Bekymring i tysk erhvervsliv over Trump-planer

Med en ny importafgift vil Donald Trump gennemføre sit koncept „America First“. Det skaber uro i det tyske erhvervsliv. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: flickr.com / Gage Skidmore

Store regionale lønforskelle

Den ofte kritiserede lønkløft mellem mænd og kvinder er meget forskellig fra region til region, viser en ny undersøgelse. I kredsen Dingolfing-Landau i Niederbayern tjener en mand i gennemsnit 38 procent mere end en kvinde – i Cottbus i Brandeburg tjener en kvinde i gennemsnit 17 procent mere end en mand. Det fortæller den aktuelle undersøgelse fra Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung (IAB), skriver avisen Die Welt.

Men kvinder i Dingolfing-Landau og i Cottbus tjener stort set det samme: I gennemsnit ligger indkomsten på henholdsvis 2.791 euro og 2.814 euro. Forskellen ligger i mændenes indkomst: 4.531 euro sammenlignet med 2.398 euro.

Læs mere

Bekymring i tysk erhvervsliv over Trump-toldplaner

Det tyske erhvervsliv reagerer med bekymring på den amerikanske præsident Donald Trumps planer om højere importafgifter. „Hvis USA hæver deres toldbarrierer, kan det sætte gang i en farlig spiral,“ advarer formanden for industriforbundet BDI, Dieter Kempf. Trump varslede mandag, at han vil indføre „gensidige afgifter“ på varer fra lande, som selv opkræver told på amerikanske varer.

Formanden for handelsforbundet BGA, Holger Bingmann, udtrykker også bekymring. Her forventer man, at tyske produkter også bliver ramt af planerne for nye skatter eller toldafgifter.

Læs mere

“Deutsche See” skifter ejer

Den største tyske fiskeproducent „Deutsche See“ bliver snart solgt. Den hollandsk-tyske fiskekoncern Parlevliet & Van der Plas står til at overtage hele ejerskabet i producenten af Bremerhaven, oplyses det.

Ejerne af „Deutsche See“, Egbert Miebach und Peter Dill, har i fællesskab besluttet at sælge fiskeproducenten og – forhandleren, efter at Miebach blev syg sidste år.

Monopolmyndighederne har endnu ikke godkendt overtagelsen.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: