Bekymring i tysk erhvervsliv over Trump-planer

Med en ny importafgift vil Donald Trump gennemføre sit koncept „America First“. Det skaber uro i det tyske erhvervsliv. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Copyright: flickr.com / Gage Skidmore

Store regionale lønforskelle

Den ofte kritiserede lønkløft mellem mænd og kvinder er meget forskellig fra region til region, viser en ny undersøgelse. I kredsen Dingolfing-Landau i Niederbayern tjener en mand i gennemsnit 38 procent mere end en kvinde – i Cottbus i Brandeburg tjener en kvinde i gennemsnit 17 procent mere end en mand. Det fortæller den aktuelle undersøgelse fra Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung (IAB), skriver avisen Die Welt.

Men kvinder i Dingolfing-Landau og i Cottbus tjener stort set det samme: I gennemsnit ligger indkomsten på henholdsvis 2.791 euro og 2.814 euro. Forskellen ligger i mændenes indkomst: 4.531 euro sammenlignet med 2.398 euro.

Læs mere

Bekymring i tysk erhvervsliv over Trump-toldplaner

Det tyske erhvervsliv reagerer med bekymring på den amerikanske præsident Donald Trumps planer om højere importafgifter. „Hvis USA hæver deres toldbarrierer, kan det sætte gang i en farlig spiral,“ advarer formanden for industriforbundet BDI, Dieter Kempf. Trump varslede mandag, at han vil indføre „gensidige afgifter“ på varer fra lande, som selv opkræver told på amerikanske varer.

Formanden for handelsforbundet BGA, Holger Bingmann, udtrykker også bekymring. Her forventer man, at tyske produkter også bliver ramt af planerne for nye skatter eller toldafgifter.

Læs mere

“Deutsche See” skifter ejer

Den største tyske fiskeproducent „Deutsche See“ bliver snart solgt. Den hollandsk-tyske fiskekoncern Parlevliet & Van der Plas står til at overtage hele ejerskabet i producenten af Bremerhaven, oplyses det.

Ejerne af „Deutsche See“, Egbert Miebach und Peter Dill, har i fællesskab besluttet at sælge fiskeproducenten og – forhandleren, efter at Miebach blev syg sidste år.

Monopolmyndighederne har endnu ikke godkendt overtagelsen.

Læs mere

About danrevisionblog (148 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: