Tyske skatteregler: Alt om det nye kasseeftersyn

Med den nye såkaldte „Kassen-Nachschau“, må eksaminatorerne komme til én uden at annoncere det på forhånd. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Alle danske datterselskaber i Tyskland skulle kende det nye kasseeftersyn (“Kassen-Nachschau”). Er din virksomhed forberedt på et eftersyn? 

Gennemsyn foretaget af finansamtet bliver normalt annonceret på forhånd. Du kan forberede dig på, at det kommer. Med den nye såkaldte „Kassen-Nachschau“, må eksaminatorerne komme til én uden at annoncere det på forhånd. Ved en „Kassen-Nachschau“ undersøger skattearbejdere, om ind- og udbetalinger er korrekt registreret og noteret. Du bør altid være forberedt på et eftersyn.

Dette er rammerne for, hvad der må tjekkes under et eftersyn:

  • Skattearbejdere kan komme på besøg i den almindelige åbnings- og arbejdstid.
  • De må kontrollere samtlige kasser – alt fra kasseapparatet til de elektroniske systemer.
  • De må forlange en kasserapport fra dig eller aflæse den i kassesystemet.
  • Særligt ved elektroniske kassesystemer må eksaminatorerne forlange en brugsvejledning og anden dokumentation.
  • Ved åbne kassesystemer kan eksaminatorerne forlange at tjekke mængden af kontanter i forhold til kassebogføring.
  • Hvis en eksaminator finder uregelmæssigheder, har han ydereligere rettigheder og kan udover kassen undersøge andre forholde.

Dette er grænserne for et kasseeftersyn: 

  • Før en eksaminator kan forlange information eller dokumenter, skal personen bevise, hvem han eller hun er. Du bør også forlange et bevis på, at personen faktisk er beordret at lave et kasseeftersyn hos dig.
  • Private rum må som regel ikke undersøges.
  • Hvis kassedokumentation for bogføring befinder sig hos en skatterådgiver, er det ikke tilladt at få indblik i dette i forbindelse med et kasseeftersyn.

Ved spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os. Ralph Böttcher, Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0 // Ralph.Boettcher@danrevision.net

-–––––––––

Studie: Der bliver mindre sort arbejde

På grund af den gode økonomiske udvikling og den dalende arbejdsløshed, bliver sort arbejde og illegal beskæftigelse endnu mindre i år. Eksperter fra Tübinger instituttet for anvendt økonomi (IAW) og Universität Linz siger, at der er i 2018 kommer til at ske en tydelig tilbagegang.

Forskerne går ud fra, at forholdet mellem skyggeøkonomi og officiel økonomi falder til under ti procent. I det foregående år var dette tal på 10,1 %.

Mængden af penge, som bliver tjent uden om finansamtet, vurderes i studiet til at være 323 milliarder euro. I sammenligning med andre industrilande ligger Tyskland dermed under gennemsnittet. Øverst på listen er Grækenland med en andel på 20,8 %.

-–––––––––

Arbejde er halvdelen af livet

I bogen “DanMetoden” fortæller den tyske entreprenør Ralph Böttcher, at kontakten med den danske kultur og danske firmaer har haft stor indflydelse på hans måde at arbejde på. Bogen udkommer i efterår 2018. Læs forordet her: 

Har jeg et arbejde, der gør mig lykkelig? Dem, der kan svare ja til dette spørgsmål, lever med stor sandsynlighed også et lykkeligt liv, eftersom de fleste af os tilbringer størstedelen af vores liv på at være på arbejde. Det har altid fascineret mig, hvilke faktorer, der er motiverende for et arbejde og hvilke der er demotiverende. Gennem min karriere fra skattekonsulent til entreprenør med en omsætning på mere end fem millioner euro, har jeg altid spurgt mig selv: Hvordan vil jeg samarbejde med mine kollegaer? Med hvilken indstilling vil jeg tage mig af mit arbejde?

Læs videre

 

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: