Det skal du vide om de nye regler for databeskyttelse

I slutningen af maj 2018 indføres nye regler for databeskyttelse. Vi forklarer konsekvenserne – og hvad du skal være opmærksom på. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

“Tyskland er et hemmeligt skjulested for udenlandske formuer“

Tyskland ligger fortsat i top ti på den globale rangliste for skygge-finanscentre: Ifølge Netværket for Skatteretfærdighed, er Tyskland endda rykket frem med en plads i det seneste år og ligger nu på plads syv, da der kun er sket „forholdsvis tøvende forbedringer“ i de seneste år.

Netværket for Skatteretfærdighed er en sammenslutning af fagforeninger, miljøforbund og videnskabelige institutioner. Ranglisten udgives hvert andet år og omfatter lande, der tilbyder gunstige vilkår for at omgå skattelove og regler for gennemskuelighed.

Netværket betegner den tyske udvikling som bekymrende. „Tyskland er fortsat et hemmeligt skjulested for udenlandske formuer,“ siger Markus Meinzer fra Netværket for Skatteretfærdighed.

Læs mere

Det skal du vide om de nye regler for databeskyttelse

Den 25.5.2018 træder den nye tyske Datenschutzgrundverordnung (DSGVO) og den nye databeskyttelseslov Bundesdatenschutzgesetz (BDSG) in Kraft.

I Tyskland er det fortsat påkrævet, at virksomheder, hvor mindst 10 medarbejdere (altså 10 pc-arbejdspladser eller 10 mailkonti) arbejder med personrelaterede data, skal udpege en databeskyttelsesansvarlig.

Det nye er, at den maksimale bødesum er hævet fra tidligere 20.000 euro til nu 20 millioner euro eller 4 pct. af den globale årsomsætning. I den nye forordning hedder det: „Hver opsynsførende myndighed sørger for, at bødestraffen for overtrædelser af denne forordning (…) i hvert tilfælde er virksom, forholdsmæssig og afskrækkende“.

Den databeskyttelsesansvarlige skal sørge for at reglerne bliver overholdt, rådgive virksomhedens ledelse og og uddannelse og informere de pågældende medarbejdere og understøtte de berørte i deres håndhævelse af rettighederne.

Ved spørgsmål kontakt IT-Kanzlei-Kiel: Rechtsanwalt Niels Köhrer, Telefon: +49 431 2212153, www.it-kanzlei-kiel.de

Detailhandel med største vækst siden 1994

Væksten i beskæftigelsen og den blomstrende onlinehandel har medført at den tyske detailhandel i 2017 kunne notere fremgang i omsætningen for ottende gang i træk og igen kan melde om et rekordår. Detailhandelens omsætning er steget nominelt med 4,2 pct. i forhold til 2016, fortæller det statistiske institut.

Der er tale om den „største vækst siden målingerne startede i 1994“. Den reelle vækst, korrigeret for inflation, ligger på 2,3 pct. Detailhandelen nyder godt af den positive udvikling på arbejdsmarkedet, de lave renter og det stigende forbrug.

Læs mere

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: