Stadig flere arbejder i weekenden, om aftenen eller på skiftehold

Der er stadig flere arbejdspladser i Tyskland med såkaldte atypiske eller ekstra lange arbejdstider. Det fører til søvnmangel og sundhedsproblemer hos mange mennesker. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Højesteret begrænser forhandlingsmagt for handelskæder

Den tyske Højesteret (Bundesgerichtshof) har sat grænser for, hvilke priser og betingelser de store handelskæder kan pålægge deres leverandører.

I den konkrete sag handler det om Edekas adfærd efter overtagelsen af 2.300 Plus-filialer fra Tengelmann i år 2008. Den største del af filialerne blev lagt ind under Edekas discountkæde Netto. Ifølge kartelmyndighederne har Edeka herefter sammenlignet indkøbspriserne for de to kæder og krævet at få de laveste af de to priser fra omkring 500 leverandører.

Den tyske kartelmyndighed afgjorde i 2014, at Edeka dermed har overtrådt kartelreglerne. Hvis en virksomhed råder over så stor indkøbsmagt som Edeka, må det ikke bruges til at kræve at afhængige leverandører skal give fordele, der ikke er kan retfærdiggøres sagligt.

Læs mere

Stadig flere arbejder i weekenden, om aftenen eller på skiftehold

Der er stadig flere tyske beskæftigede med unormale arbejdstiderne. Det viser en lille forespørgsel fra partiet Linkes forbundsdagsmedlem Jutta Krellmann til forbundsarbejdsministeriet. Det er en ud af 20 arbejdstagere, altså 1,7 millioner mennesker i Tyskland, der har en stilling med unormalt lange arbejdstider – 10,4 procentpoint mere end for ti år siden.

Tallene bygger på data fra den tyske statistik-myndighed, Statistisches Bundesamt. En fjerdedel af de 37 millioner beskæftigede arbejder „konstant eller regelmæssigt“ i weekenden, næsten 14 procent på søn- og helligdage, næsten hver fjerde om aftenen og knap ni procent om natten. Skifteholdsarbejde er normalt hos 15,6 procent.

„Arbejdsgiverne har stadig større rådighed over vores tid,“ siger Krellmann til Süddeutsche Zeitung. „Grænserne mellem arbejdstid og fritid bliver stadig mere uklare“.

Læs mere

Amazon-skatterådgivere

Næsten dagligt stiger antallet af skatterådgivere, der fokuserer på onlinehandel. Amazon tilbyder nu også skatterelaterede ydelser.

Hvordan skal det tolkes. Det fortæller vores kooperationspartner Taxdoo i dette interview.

Flere informationer findes på denne blog hos firmaet Taxdoo: Spørgsmål kan stilles til: roger.gothmann@taxdoo.com

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: