VW sælger flere biler end nogensinde

Trods dieselskandalen har Volkswagen-koncernen sat en ny global salgsrekord for 2017. I Tyskland er salget dog faldet en smule. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Forbundsregering forsvarer forældede beregninger for grundskat

Ved en forhandlinger hos den tyske Forfatningsdomstol har forbundsregeringen forsvaret beregningen af grundskatten. Den parlamentariske statssekretær i finansministeriet, Michael Meister (CDU), indrømmede, at enhedsværdierne som har været uforandrede i årtier fører til værdiforvrængninger. Men han henviste til, at disse bliver korrigeret af skattemåletallene. Loven er dermed ikke forfatningsstridig.

Hos Forfatningsdomstolen i Karlsruhe forhandles der siden tirsdag i fem sager om grundskatten. Afgørelserne kan få stor betydning for husejere, lejere og kommuner.

Læs her en analyse af de vigtigste aspekter (på tysk). Der kan gå flere måneder inden sagerne er afgjort.

VW sælger flere biler

Volkswagen har leveret flere biler end nogensinde før i 2017. Der er solgt 10,74 millioner fartøjer til kunder i hele verden, meddeler virksomheder, der ejer mærker som VW, Audi, Skoda, Seat og Porsche. Det er en stigning på 4,3 pct. i forhold til året før. Alene i december har VW solgt næsten en million biler, en stigning på 8,5 pct. Dermed er Volkswagen fortsat verdens største bilproducent, mens Toyota ligger på andenpladsen.

Den positive udvikling er især markant i Østeuropa, Kina og USA. I Tyskland, hvor dieselskandalen har trykket omsætningen, kunne Volkswagen notere en stigning i december i forhold til måneden før, mens for hele året er der tale om en tilbagegang på 0,4 pct. Dieselskandalen blev offentliggjort i 2015. Volkswagen og Audi har indrømmet at millioner af dieselmotorer er manipuleret for at snyde med målinger af udstødningsgasser, og sagen bliver nu efterforsket af statsadvokater i ind- og udland.

Læs mere

EU-momsreform: Ikke gennemtænkt?

Den 5. december 2017 i Bruxelles skete det, som har været overvejet i et kvart århundrede, men som allerede næsten var opgivet – alle EU-medlemsstater vedtog enstemmigt en reform af EU-momsreglerne. De mange forenklinger skal især hjælpe den grænseoverskridende online-handel.

Denne pressemeddelelse beskriver de vigtigste forenklinger for virksomheder som handler over grænser.

Flere informationer findes på denne blog hos firmaet Taxdoo: Spørgsmål kan stilles til: roger.gothmann@taxdoo.com

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: