Nyhedsoverblik uge 52: Strøm bliver endnu dyrere ved årsskiftet

Strømpriserne er højere end nogensinde – og stigningen fortsætter: Forbrugerportalen Verivox regner med et prisspring i det kommende år. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

Nyt EU-direktiv skal løse problemer med dobbeltbeskatning

EU vedtog den 10. oktober i år et direktiv, der åbner op for retssager mod Danmark for brud på overenskomster om dobbeltbeskatning. Således bliver der fastsat regler for, hvordan medlemsstater skal løse spørgsmålet om ophævelse af dobbeltbeskatning af indkomst fra virksomheder og skatteyderes rettigheder.

Direktivet er et nybrud i international skatteret, fordi der tidligere kun eksisterede regler for de tilfælde, hvor to lande var uenige om, hvordan transfer pricing og fast driftssted skulle løses.

Har du spørgsmål til det nye EU-direktiv, eller er du i tvivl om, hvordan det kommer til at få indflydelse på din virksomhed, er du velkommen til at kontakte advokat Dr. Claas Thöle, tlf.: +45 77 40 11 65, mail:  clt@njordlaw.com / www.rettysk.dk

Flere informationer findes her

Strøm bliver endnu dyrere ved årsskiftet

Intet godt nyt om strømpriserne: I det løbende år var strøm dyrere end nogensinde – og ved årsskiftet stiger priserne endnu engang. Dette meddeler en aktuelt analyse foretaget af forbrugerportalen Verivox, som blev bragt i magasinet ”Handelsblatt”.

Årsgennemsnittet lå ifølge Verivox’ forbrugerprisindex på 28,20 cent pr. kilowatttime strøm for en repræsentativ husholdning på tre personer med et årsforbrug på 4000 kilowatttimer. Dette er 0,77 cent pr. kilowatttime mere end året før. Ved årsskiftet vil gennemsnitsprisen ifølge analysen stige til hele 28,44 cent. Husholdningen med tre personer vil i dette tilfælde betale 1138 euro for strøm årligt.

Læs mere

Et tysk GmbH kan være en fordel

Tyskere er generelt forsigtige og kan ikke stille meget op med danske apps eller et A/S. Derfor kan det anbefales at stifte et tysk GmbH, når man laver forretninger i Tyskland. Særligt hvis det gælder produkter, der er omfattet af en garanti: Så vil mange forbrugere føle sig mere sikre, hvis de har et tysk GmbH som kontakt.

DanRevision hjælper danske virksomheder i alle myndighedsspørgsmål – uden at de selv skal være til stede. Ved stiftelsen af en GmbH er der normalt brug for en notar til udfærdigelsen af en kontrakt, og derefter en bank, for at åbne en konto. Det skal kunden ikke gøre selv, DanRevision kan overtage hele arbejdet med de nødvendige fuldmagter.

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: