Nyhedsoverblik uge 51: Kvinder betaler ofte mere end mænd

I tyske frisør- og skønhedsplejebutikker hersker der ulighed: Mange tjenesteydelser og produkter er ofte betydeligt dyrere for kvinder end for sammenlignelige produkter til mænd. Læs denne og andre top-erhvervsnyheder fra Tyskland – på dansk.

 

Ny lov kan gøre det lettere at købe ferieboliger i Danmark

På nuværende tidspunkt kan udenlandske statsborgere, der ikke allerede bor i Danmark eller har som ikke har boet der i lang tid, kun købe en dansk feriebolig med speciel tilladelse fra det danske justitsministerium. Dette står nu til at blive ændret efter en lovændring er trådt i kraft.

Udenlandske statsborgere kan gennem EU-regler allerede nu anskaffe sig og bo i lejligheder og huse i Danmark, som de kan bo i hele året rundt. Den nye lov kan føre til, at udenlandske statsborgere kan købe ferieboliger i den nærmeste fremtid.

Hvis du vil vide mere eller har brug for konkret hjælp ved anskaffelsen af en dansk feriebolig kan du kontakte advokat Dr. Claas Thöle, tlf.: +45 77 40 11 65, mail:  clt@njordlaw.com / www.rettysk.dk

Kvinder betaler ofte mere end mænd

Kvinder betaler mere end mænd for mange serviceydelser i Tyskland. Dette er konklusionen på et nyt studie foretaget af det tyske Antidiskriminierungsstelle. Ifølge dem skal kvinder betale mere end mænd ved 30 % af de undersøgte tilbud. Sammenlagt er der blevet analyseret 1682 produkter og 381 serviceydelser, som enten er målrettet mænd eller kvinder.

Særligt stor er forskellene ifølge studiet på frisørregningen og rens af tøj. For korte frisurer betaler kvinder i gennemsnit 12,5 euro mere end mænd. Rens af bluser koster i gennemsnit 1,80 euro mere end for rens af skjorter. Hos frisører er de priserne særligt forskellige. 89 % af de undersøgte frisørsaloner fører såkaldt ”Gender Pricing”.

Læs mere (artikel fra “Spiegel Online”)

Få overblik over momsen i Danmark og Tyskland

Angående momsen er der stor forskel mellem Danmark og Tyskland: I Danmark er momsen 25 % og i Tyskland er den 19 % og på bestemte varegrupper kun 7 % – for eksempel på fødevarer. Dette er noget danske kunder skal vænne sig til, da der ikke findes forskellige momssatser i Danmark. Samtidig er det meget attraktivt for dem, fordi man kan spare så mange penge på moms.

 

For danske virksomheder, som kommer til Tyskland, er der forskellige spørgsmål, der skal opklares: Er det et produkt eller en serviceydelse vi tilbyder? Hvor bliver varerne leveret fra og hvor skal de hen? Er der skattefritagelser, vi kan profitere på? DanRevision hjælper og giver råd til disse spørgsmål.

EU’s retningslinjer foregiver en rå ramme for de enkelte europæiske landes momslove. Målet er normalt, at momsen ved grænseoverskridende handel med varer og serviceydelser gives videre til ydelsesmodtageren for at undgå, at en dansk virksomhed bliver nødt til at registrere sig i Tyskland og er tvunget til betale skat her. Medmindre virksomheden alligevel har planlagt at etablere en afdeling i Tyskland.

About danrevisionblog (149 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: